Matkulturdagen är här - följ med oss till skogen

Matkulturdagen är här - följ med oss till skogen

Den finlandssvenska matkulturdagen firas i år bland ståtliga barrträd och mjukaste mossa. Välkommen att tillsammans med oss njuta av årets tema: Skogen!

Som inspiration för dina skogsfärder har Marthaförbundet tagit fram den praktiska skogsguiden Skogens smaker, som skickas gratis hem till alla marthor. I den hittar du 120 tips och recept som ger inspiration för alla sinnen och alla säsonger. Guiden är gjord i praktiskt litet format - perfekt att packa ner i ryggsäcken!

På själva matkulturdagen den 9 oktober uppmuntrar vi alla marthaföreningar och kretsar att uppmärksamma dagen lokalt. Ordna en guidad rundtur i närliggande skogar, plocka svamp tillsammans eller under ledning av en svamprådgivare, ät picknick i en skogsglänta eller bjud in en jägare för att berätta om vilt. Dela med er av matkulturfirandet under taggen #marthasmatkultur.

Kanske finns det bland höstens tips i Skogens smaker något som tilltalar just er krets eller ert distrikt?

Fortsätt följa oss under året och glöm inte magasinet – snart har också du firat ett helt år i skogens tecken. Låt dig lockas av stillheten och de mustiga dofterna, mat som långsamt tillreds över öppen eld och alla rena, gratis råvaror. 

Den finlandssvenska matkulturdagen instiftades på initiativ av Marthaförbundet och firas sedan 1992 årligen den 9 oktober. Avsikten med dagen är att uppmärksamma, bevara och utveckla de unika finlandssvenska mattraditionerna. Varje år lyfter vi en specifik råvara, de senaste åren bland annat inhemska frukter, buskbär, potatis, proteinväxter och fisk.

Beställ matkulturmagasinet här 

Se alla artiklar