• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Flatbread med kallrökt gädda

Flatbread med kallrökt gädda
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


Flatbread (kalljäst):

2 tsk
torrjäst
Ca 5 dl
speltsikt
3 dl
kallt vatten
1/2 tsk
salt
1 msk
olja

Fyllning:

100 g
färskost
ca 2 dl
riven ost
120 g
kallrökt gädda (finns i vakuumförpackning i välsorterade matbutiker)
50 g
crème fraiches
Picklad rödlök
Ärtskott
Rivet citronskal
Svartpeppar

Kalljäst deg:


  1. Blanda jästen med mjölet och rör ner vatten. Tillsätt salt och olja och arbeta till en smidig deg. Täck med plastfolie och låt kalljäsa i kylskåp över natten.

Flatbread:


  1. Värm ugnen till 250 grader
  2. Ta fram den kalljästa degen ur kylskåpet. Häll ut på mjölat bakbord. Dela i två bitar och tryck ut till två avlånga bröd utan att trycka ut allt för mycket luft.
  3. Flytta över på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt och förgrädda i 5 min.
  4. Låt svalna en stund. Bred över färskost och riven ost på bröden. Grädda i ytterligare 5 minuter eller tills osten fått lite färg. Ta ut bröden ur ugnen och sätt på bitar av den kallrökta gäddan. Garnera med några klickar crème fraiches, picklad rödlök och ärtskott. Avsluta med finrivet citronskal och nymalen svartpeppar.

MARTHA
TIPSAR

Recept på picklad lök hittar du här. Testa även på att byta ut löken mot picklad fänkål för lite variation i fyllningen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Picknick
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Salta bakverk
  • Snittar
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Smartfisk
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Valborg
  • Midsommar
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Flatbread med kallrökt gädda

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet