Medlemsnytt juni 2021

Medlemsnytt juni 2021

Sommaren är här! Tänk att vi klarade ännu en vinter och vår av ovisshet och restriktioner! Nu får vi äntligen blicka framåt mot ljusare tider. Dags att släppa alla måsten och bara leva i nuet. I månadens medlemsnytt fokuserar vi på sopsortering, kalas och att flytta hemifrån. Dessutom tipsar vi om kommande evenemang!

Snart startar Sortera havet rent-turnén!

Tillsammans med Finlands Förpackningsåtervinnig RINKI Ab och Håll Skärgården Ren rf drar Marthaförbundet ut på en gemensam rådgivningsturné längs kusten under sommaren. Genom att sortera vårt avfall kan vi påverka Östersjöns tillstånd. Kom ut och träffa oss när vi reser längs kusten! På plats delar vi ut våra praktiska sorteringspåsar som gör det lättare för dig att sortera avfallet från din sommarstuga.

 Se vilka städer turnén besöker


Tagga @marthaforbundet på Marthadagen 26.7

Måndagen den 26 juli infaller alla marthors namnsdag! Grattis på er dag! I år är det lättare att träffa dina marthavänner på en picknick utomhus. Om ni arrangerar ett litet marthakalas – tagga oss gärna på Instagram med @marthaforbundet, så delar vi ert firande vidare! 

P.S. Som vanligt är vår receptbank en guldgruva inför liknande tillfällen. Där finns massor av söta bakverk som lämpar sig för både små- och storskaliga kalas! 

Receptbanken: Söta bakverk

Andra viktiga datum att lägga på minnet

 • 5.8 Folkdräktens dag
 • 2.9 Fredrika Runeberg-stipendet delas ut
 • 11.9 Närmatsdagen

Mera info hittar du i evenemangskalendern på martha.fi/evenemang.


Släck törsten med nya smaker!

Inledningsvis har sommaren varit otroligt varm – kom ihåg att dricka! Vad sägs om gurkslushy eller rallarrossaft? De är både läckra att titta på och goda att släcka törsten med!


Flytta.fi gör det lättare att flytta hemifrån

På flytta.fi har vi på Marthaförbundet samlat allt du behöver för att flytta hemifrån. Artiklar, tips och checklistor som gör det lättare att packa ihop och flytta hemifrån. Här har vi sammanställt en lista med det du behöver ha koll på.

Flytta.fi

Vi önskar alla marthor en riktigt härlig sommar! 

Under sommaren hörs vi på sociala medier. Visst följer du oss redan? På Facebook hittar du också marthornas gemensamma grupp "Marthamöte online". Den kan du ansluta till om du är registrerad på Facebook! Klicka bara på knappen "Gå med i grupp".

Instagram Facebook Marthamöte online

  Vi ses snart igen!

  I juli tar vi sommarledigt!

  Under juli håller Marthaförbundets kansli stängt när personalen går på sommarsemester. Även Marthashoppen är stängd från och med midsommar. Vi ses igen i augusti!

  Se alla artiklar