• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Sallad på maskros

Sallad på maskros
Max 30 min

Ingredienser


maskrosblad
maskrosblommor
maskrosknoppar
maskrosrot
getost
olivolja
citronsaft

Så gör du:


  1. Plocka maskros på en ren och gärna skuggig plats. Provsmaka på plats och ställe för vissa maskrosor kan vara i beskaste laget.
  2. Maskrosknopparna blir goda i salladen antingen som frästa i olivolja eller som inlagda typ kapris.
  3. Har du spade till hands kan du passa på att gräva upp saftiga maskrosrötter. De tvättas och skalas varsamt med en grönsaksskalare. Sedan skär du ett snitt på längden längs hela roten så att du kan öppna upp roten och ta ut den inre nerven som är en träig och trådig del i mitten av roten som du inte ska äta. Stek maskrosroten i olivolja, stänk över citronsaft och lite flingsalt.
  4. Maskrosblomman kan med fördel dekorera olika maträtter. Du kan dekorera med hela blommor, eller endast strö över kronblad som strössel.
  5. Odlad sallad kan med fördel blandas med i salladen, speciellt om man är ovan vid de vilda smakerna. Låt det ta den tid det tar att implementera nya smaker i maten. Plötsligt märker du att var du än rör dig i naturen ser du ätbart.
  6. Vill du ha en matigare sallad kan du tillsätta ost, här har vi en getost som har tillräcklig skärpa. Ringla över lite olja och droppa över citronsaft före serveringen.

MARTHA
TIPSAR

Recept på maskroskapris hittar du här.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Vilda växter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Sallad på maskros

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet