• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Quesadillas med svarta bönor

Quesadillas med svarta bönor
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


Tortilla

4 dl
vatten
10 dl
lantvetesikt
2 msk
olja
1 1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver

Quesadilla

1 förpackning
svarta bönor
150 g
majs
1/2 tsk
rökt paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
chili flakes
2 tsk
sojasås
1 tsk
tomatpuré
1
vitlöksklyfta
100 g
riven ost
4
tortillabröd

Tortilla


  1. Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 minuter för hand eller lite längre i bakmaskin.
  2. Låt degen vila 10 minuter eller i kylen över natten.
  3. Dela degen i 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 minuter.
  4. Kavla bröden tunna på ett mjölat bord. Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som penslats med lite olja. Stek cirka 1 minut på varje sida. Stek inte för länge, då blir tortillorna hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla.
  5. Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnat. Förvara sedan i en plastpåse.

Quesadilla


  1. Skölj av bönorna med vatten och lägg i en skål tillsammans med paprikapulver, spiskummin, chili, sojasås och tomatpuré. Pressa i vitlök och mosa grovt med en gaffel.
  2. Låt majsen rinna av och tillsätt den sedan i bönröran. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
  3. Värm upp en stekpanna och lägg i ett tortillabröd. Strö över riven ost, bönröran och ytterligare ett lager riven ost. Avsluta med en tortilla överst.
  4. Stek på båda sidorna tills tortillan är gyllenbrun och osten har smält.
  5. Skär quesadillan i sex trekanter och ät som sådana eller dippa i tomatsalsa eller crème fraiche.

MARTHA
TIPSAR

Frys in tortilla: Hemlagade tortillabröd går bra att frysa in och ta fram vid ett senare tillfälle. Tina upp dem i en påse i rumstemperatur.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Baljväxter
  • Spannmål
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Quesadillas med svarta bönor

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet