Nordens Kvinnoförbund håller sommarkonferens i Mariehamn 17–18.8

Nordens Kvinnoförbund håller sommarkonferens i Mariehamn 17–18.8

Under dagarna i Mariehamn samlas finländska (Marthaförbundet, Marttaliitto), svenska (Riksförbundet Hem och samhälle), norska (Norges Kvinne- og familieforbund) samt isländska (Kvenfélagasamband Íslands) kvinnor för att ta del av ett mångsidigt konferensprogram som lyfter frågor om den nordiska tryggheten.

Programmet på fredagen bjuder på ett festtal av det åländska lantrådet Katrin Sjögren som talar under rubriken Trygghet och tillit – det nordiska guldet, en paneldiskussion under ledning av den åländska parlamenatrikern Britt Lundberg samt ett anförande av Peter Svensson, utbildare i våldsprevention med fokus på män, där han presenterar det svenska konceptet Huskurage, en brottsförebyggande metod för att förhindra familjerelaterat våld.

Under lördagen besöker de nordiska gästerna bland annat Kastelholm och Bomarsund samt avnjuter en festmiddag i Smakbyn.

Hela programmet finns här.

Nordens Kvinnoförbund är en takorganisation för Finlands svenska Marthaförbund, Marttaliitto, Riksförbundet Hem och samhälle i Sverige, Kvenfélagasambands Islands på Island och Norges Kvinne- og familieforbund. Nordens Kvinnoförbund grundades år 1919 och gick tidigare under namnet Nordens Husmorsförbund. Förbundet har som uppgift hålla gemensamma kurser och ta initiativ i olika samhällsfrågor.

Mera information ger Annika Jansson, Marthaförbundets verksamhetsledare, tfn 050 302 3363.

Pressmeddelande 13.8.2018

Se alla artiklar