Medlemsnytt januari 2023

Medlemsnytt januari 2023

Vad tänker du lära dig i vår – surdegsbakning, klädvård, mealprep eller kanske hur du bygger upp din egen köksträdgård? I månadens brev presenterar vi vår fantastiska kurskatalog, viktiga datum och inte minst – vår nya verksamhetsledare!

Milla Komonen

Marthaförbundet får ny tf verksamhetsledare

Vi välkomnar vår nya tf verksamhetsledare Camilla Komonen som tillträder den 20 mars 2023! Camilla har fungerat som styrelseordförande i Helsingfors svenska Marthaförening de senaste åtta åren och har suttit med i Marthaförbundets centralstyrelse sedan 2017.

Läs mera här

Mealpreppa

Mealprep – kom med på vår stora marthaträff!

Gör mat för hela veckan tillsammans med resten av Svenskfinland! Sandra Mellberg och Katharina Jägerskiöld bjuder till en enastående mealprep-kurs onsdagen den 8 mars där du kan delta både fysiskt eller online. Samla dina vänner, din krets eller förening och kocka tillsammans, så blir det ännu roligare! 

Kursen ordnas i Marthaköket på Busholmen och via Instagram live. Inköpslista och recept publiceras på förhand på Instagram och martha.fi. Ingen förhandsanmälan krävs till online-evenemanget. Vi ses på Svenskfinlands största marthaträff!

Läs mer här

Kurs

Vårens kurser, varsågod!

Lär dig anlägga en köksträdgård, börja inverstera eller skapa äntligen de där matlådorna som bär genom arbetsveckan. Missa inte heller nyheterna Marthas life hacks där vi lär ut smarta tips ur bästsäljarboken Marthas vardagstips, eller Havets smaker där vi förflyttar oss till solvarma sommarklippor och lär oss laga mat av Östersjöns unika råvaror: smartfisk, strandväxter, örter och ätbara alger. 

Som martha får du rabatt på alla våra kurser!

Till kurskatalogen

Föreslå en marthagåva till shopen

Marthaförbundet planerar en ny gåvoprodukt till Marthashopen och nu vill vi gärna höra din åsikt. Vad skulle du vilja ge i gåva till en martha som fyller jämna år eller som belönas för sin aktiva insats? En vas, ett smycke, en textilprodukt eller något helt annat? Och vad skulle du vara beredd att betala för den gåvan? Enkäten är öppen fram till 8.2.2023. Tack för att du tar dig tid att svara!

Föreslå en gåva!

Sofias trädgård, sofia gryngärds i trädgården, mästarodlarnas vinjett

Sofias trädgård: Odlingstips i januari

Har det börjat klia i dina trädgårdsfingrar också? Sofia Grynngärds delar med sig av säsongens bästa odlingstips!

Till artikeln

Morotsscones

Goda mellanmål för skol- och arbetsdagen

Med ett bra mellanmål håller du dig lagom mätt och blodsockret hålls stabilt under dagen. Passa på att samtidigt ta en paus och röra på dig lite ifall din dag innehåller mycket sittande. Alla tre mellanmålsförslag går dessutom bra att äta kalla och packa med på utfärden. Titta gärna in i vår receptbank för fler alternativ!

Fryssmoothie

Avfrosta och organisera frysen – steg för steg

Ju isigare frys, desto sämre kyler den och strömförbrukningen ökar. Vintern är en bra tid att frosta av frysen och samtidigt både gå igenom samt använda upp innehållet. 

Till artikeln

Se alla artiklar