Bärkräm
Ingredienser
1 liter
vatten
4–5 msk
potatismjöl
½ dl
socker + mer efter smak
ca 500 g
bär, mosade
Gör så här
- Mät upp vatten, socker och potatismjöl i en kastrull. Rör så att redningen löser sig. Värm krämen under omrörning. Lyft kastrullen från plattan när krämen tjocknar (ska ej koka).
- Tillsätt bärmoset och blanda om. Smaka av krämen och tillsätt mer socker vid behov. Häll upp i serveringsskål och strö lite socker på ytan för att undvika att skinn bildas ovanpå krämens yta.
![Bärkräm](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/14_D2A9845.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/14_D2A9845.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/14_D2A9845.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/14_D2A9845.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/14_D2A9845.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/14_D2A9845.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/14_D2A9845.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/14_D2A9845.jpg 1152w)