Morotsscones
Ingredienser
4 stora bitar eller cirka 12 mindre
3 dl | vetemjöl |
3 dl | havreflingor |
1 msk | bakpulver |
½ tsk | salt |
¾ dl | rybsolja |
2 dl | rivna morötter |
2 dl | surmjölk eller kvarg |
Gör så här
- Tvätta, skala och riv morötterna grovt med ett rivjärn.
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, havreflingor, bakpulver och salt i en djupskål. Rör ner rybsoljan i blandningen. Rör om ordentligt så att det blir en grynig massa. Rör ner rivna morötter och häll i surmjölken, rör om.
- Dela degen i fyra delar. Pressa ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite havreflingor så att det inte klibbar fast.Degen ska vara cirka två centimeter hög.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt sconesen svalna innan du serverar dem.
