Camilla Komonen ny tf verksamhetsledare för Marthaförbundet

Camilla Komonen ny tf verksamhetsledare för Marthaförbundet

Camilla Komonen har utsetts till tf verksamhetsledare för Finlands svenska Marthaförbund. Till sin utbildning är Komonen statsvetare med en gedigen förenings- och förbundserfarenhet. Hon tillträder tjänsten som verksamhetsledare 20.3.2023.

Camilla Komonen, 56, är för närvarande förbundssekreterare med ansvar för ekonomifrågor vid Sydkustens landskapsförbund. Tidigare har hon bland annat arbetat med ekonomiförvaltning som privatföretagare, på svenska sekretariatet vid Finlands Kommunförbund och i Köpenhamn på kommunikationsavdelningen vid Nordiska ministerrådet. Hon har också bred erfarenhet av marthaverksamheten.

– Jag har en marthahistoria som sträcker sig tolv år tillbaka i tiden och har suttit som ordförande för Helsingfors svenska Marthaförening i nästan åtta år. I Marthaförbundets centralstyrelse har jag suttit sedan år 2017, i dag som första vice ordförande, så jag har varit med i alla processer på förbundet, säger Camilla Komonen.

Enligt Marthaförbundets ordförande Andrea Hasselblatt var det speciellt Komonens tidigare erfarenhet av marthaverksamheten som avgjorde valet.

– Vi har nyligen genomfört en organisationsförändring på Marthaförbundet, Camilla har stark insyn i processen kring den nya organisationsstrukturen och kan föra den vidare, säger Andrea Hasselblatt.

Camilla Komonen är född och uppvuxen i Helsingfors. Hon har gått i skola i Tölö och studerat statskunskap vid Svenska social- och kommunalhögskolan i Helsingfors. Hon bor i Esbo, till familjen hör maken Petri, tvillingarna Anton och Pontus, 29, och Emil, 25.

Foto: Sara Forsius

Pressmeddelande 18.1.2023

Se alla artiklar