Kom med i Matlusts sommarutmaning!

Kom med i Matlusts sommarutmaning!

Samla din lokala marthaförening och ordna verksamhet för seniorer på din ort!

Marthaförbundets projekt Matlust verkar för att minska ensamhet hos seniorer och öka deras aptit och livsglädje. För det här ändamålet tar vi gärna hjälp av den marthakraft som finns ute på fältet! Det märkte vi förra påsken när vi mycket framgångsrikt rodde i land "Den stora påskutmaningen". Nu är det dags igen!


Hur många evenemang kan vi ordna innan sommaren är slut?

Att ordna verksamhet för och med seniorer behöver inte vara invecklat eller tidskrävande. Dessutom är det ett garanterat uppskattat inslag som enligt vår bedömning känns meningsfullt för alla inblandade. För att ordna verksamhet kan det vara bra att vända sig till följande aktörer.

Hemvården
I samarbete med hemvården har vi inom projektet Matlust ordnat flera så kallade gåvoinsamlingar. En gåvoinsamling går ut på att marthor tillsammans med allmänheten samlar in ätbara gåvor till förmån för seniorer. Gåvorna har sedan distribuerats ut via hemvården. Kanske er marthaförening förgyller en helg i sommar för hemvårdsklienterna på er ort genom att baka kakor åt dem?

Serviceboenden
Ifall ni är flera marthor som kan delta vid ett tillfälle är det ypperligt att besöka ett seniorboende. Projektet Matlust och matlustvolontärer har ordnat mellanmålsträffar på olika seniorboenden. Under en mellanmålsträff har man antingen lagat mellanmål eller ätit ett medhavt sådant. Efter maten har vi umgåtts tillsammans. Låt det gärna bli ett återkommande evenemang på er ort!

Dagcenter
Kanske er marthaförening binder blomsterkransar tillsammans med ett gäng dagcenterklienter i sommar? Eller varför inte ta en kopp kaffe och prata matminnen tillsammans? Prat kring mat brukar kunna leda till spännande historier. Vi har alla en unik relation till mat!


På vilket sätt kan projektet Matlust hjälpa till?

Projektet har utbildnings- och inspirationsmaterial som vi kan skicka till er förening. Vi håller också gärna en kort utbildning för er förening! Projektet har en mindre summa reserverat för utgifter som rör verksamhet för seniorer, främst råvaror. Vid större satsningar får ni gärna höra av er med en kort beskrivning av hurudan verksamhet ni har tänkt ordna, så undersöker vi om vi har möjlighet att understöda.

Frågor riktas till projektledare Emilia Nord, 044 901 35 31 eller emilia.nord@martha.fi

Klicka här för att registrera din verksamhet

Skicka gärna in bilder på era evenemang som vi kan dela i våra kanaler! På så sätt kan vi inspirera och inspireras av varandra. 

Se alla artiklar