Tårta med marinerade jordgubbar
                        
                            
                        
                        Max 60 min
                    
                                Ingredienser
Marinerade jordgubbar
500 g
 jordgubbar
                    4 tsk
 balsamico eller citronsaft
                    2 msk
 socker
                    2–3 msk
 finhackade smultronblad och harsyra
                    Sockerkaka
2 dl
 vetemjöl
                    1 dl
 socker
                    1 tsk
 bakpulver
                    en nypa
 salt
                    4
 äggulor
                    2/3 dl
 rybsolja
                    1/2 dl
 mjölk
                    4
 äggvitor
                    50 g
 socker
                    Garnering
2 dl
 grädde
                    1 msk
 socker
                    200 g
 färskost
                    2 tsk
 finhackad harsyra
                    ätbara blommor
                    Marinerade jordgubbar
- Skär jordgubbarna i klyftor, och blanda med socker, balsamico eller citronsaft och finhackade örter.
- Låt marineras några timmar i kylen.
Sockerkaka
- Värm ugnen till 170 grader, och lägg en bit bakplåtspapper på botten av en kakform.
- Blanda mjöl, 100 g socker, bakpulver, och en nypa salt i en stor bunke. Tillsätt äggulor och mjölk och rör om till en jämn massa.
- Vispa äggvitor fluffiga och tillsätt 50 g socker i sänder tills en fast maräng formas. Blanda försiktigt ihop de två massorna.
- Grädda i 170 grader i 40–45 minuter eller tills en tandpetare som du sticker mitt i kakan kommer ut ren.
- Låt kakan svalna 15 minuter, och ta sedan ut den ur formen för att svalna helt och hållet.
Garnering
- Vispa grädde och socker, blanda i färskost och harsyra.
- Toppa den svalnade kakan med grädde och marinerade jordgubbar, dekorera med örter och ätbara blommor.
 
               
       
      