Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Rökta & friterade braxenribs

Rökta & friterade braxenribs

Ingredienser


braxenribs (med skinn)
1 dl
jodfritt salt
1 l
vatten
olja till fritering

Gör så här:


  1. Fjälla och rensa fisken. Klipp ut revbenen ur fiskfiléerna.
  2. Blanda ut saltet i vattnet och lägg ner revbenen. Låt vila 10–15 minuter i saltlaken.
  3. Rök ribsen i 10–15 minuter. Detta steg kan uteslutas, men ger en mycket fin smakdimension.
  4. Fritera ribsen gyllenbruna. Var försiktig med varm olja som stänker. Servera med aioli och tomatröra.

Hemgjord aioli med stavmixer

1 ägg

1 tsk vinäger

1 tsk senap

2 ½ dl rybsolja

1 liten vitlöksklyfta

Knäck ägget i en mixerskål med höga kanter. Tillsätt vinäger, senap och rybsolja. Ta en stavmixer och lägg ner den på botten av skålen. Mixa medan du långsamt drar upp staven tills du har fått en krämig majonnäs.

Skala vitlöksklyftan och skiva den. Tillsätt vitlök i majonnäsen och mixa lite till. Ifall du vill ha extra smak och färg kan du tillsätta färska örter, exempelvis basilika och persilja.

Rostad tomatsalsa

6–7 tomater

1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

2 msk olja

2 msk färsk oregano

salt, peppar

Halvera tomaterna. Tvätta paprikan, ta bort fröhuset och skär fruktköttet i stora tärningar. Skala vilöksklyftorna och pressa lätt med handen eller en kniv.

Lägg tomaten, paprikan och vitlöksklyftorna i en ugnsform och ringla över olja. Strö över oregano, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter.

Ta ut formen ur ugnen och låt svalna något. Mixa grovt till en salsa.

MARTHA
TIPSAR

Vid fileing av en stor braxen skärs revbenen vanligtvis bort från filéerna. Men just vid revbenen finns mycket kött som kan tas tillvara som sådant, med ben, och tillredas som ribs. Braxenribs passar bra som fingermat serverat med goda röror.

Kategorier

  • Ekologi
  • Smartfisk
  • Recept
  • Lunch
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Rökta & friterade braxenribs

Detta kan intressera dig

Tjinuskipudding med lingon

Tjinuskipudding med lingon

Recept | Husmanskost
Medlemsnytt december 2022

Medlemsnytt december 2022

Spagetti med sudare & salsa verde på strandväxter

Spagetti med sudare & salsa verde på strandväxter

Ekologi | Recept
Panerad benfri braxenrygg

Panerad benfri braxenrygg

Ekologi | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet