Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Glutenfritt knäckebröd

Glutenfritt knäckebröd

Ingredienser


1 liten flaska
glutenfritt öl (kukko pils)
25 g
jäst
½ dl
smält margarin
½ tsk
salt
1 tsk
kummin, stött
1 ½ dl
fibrex flingor (sockerbetsfibrer)
1 ½ dl
havrekli
4 dl
glutenfri ljus mjölmix
3 dl
glutenfri grov mjölmix (Semper lantbrödsmix)
Flingsalt

Så gör du


  1. Värm ölet till 37 grader och lös jästen i vätskan. Tillsätt det smälta margarinet, salt och stött kummin.
  2. Blanda fibrex, havrekli och båda mjöl sorterna i en skål. Häll mjöl lite i taget i degspadet och arbeta samman till en smidig och fast deg. Spara 0,5 dl av mjölet till utbakningen av knäckebrödet.
  3. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Mjöla bakbordet med resterande mjöl och arbeta samman degen och dela den i 8 bitar som formas till bullar.
  4. Kavla ut bullarna till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Nagga kakorna med en gaffel och strö på lite flingsalt. Om du har en kruskavel kan den användas vid utbakningen. Knäckebröden blir krispigare om du kavlar dem tunna.
  5. Grädda kakorna på mittersta falsen i 250 grader cirka 6–8 minuter. Passa gräddningen väl så att kakorna inte blir för mörka.
  6. Låt svalna på galler utan bakduk.

MARTHA
TIPSAR

Glutenfri bakning skiljer sig från vanlig bakning. I glutenfria produkter finns inget gluten som gör degen elastisk och därför är degen oftast lösare i konsistensen och svårare att arbeta med, speciellt utbakningen. Viktigt att komma när du bakar glutenfritt är att arbetsytorna och redskapen är rena!

Kategorier

  • Recept
  • Bröd
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Matsäck
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Glutenfritt knäckebröd

Detta kan intressera dig

Skedkakor med brynt smör

Skedkakor med brynt smör

Recept
Höstlov: Låt fantasin flöda med hemgjord modellera och vattenfärg

Höstlov: Låt fantasin flöda med hemgjord modellera och vattenfärg

Hushåll | Ekonomi
Strömmingspanna med tomat

Strömmingspanna med tomat

Ekologi | Recept
Medlemsnytt: April 2022

Medlemsnytt: April 2022

Medlem

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet