Helsingfors Pride-parad

Vi bjuder alla marthor och de som stöder marthorna att ansluta sig till oss första juli. Du kan komma ensam eller tillsammans med vänner, nära och kära! Välkommen att marschera tillsammans med marthorna i Helsingfors Pride-parad och mingla tillsammans innan det. Vi ses igen på sommarens gladaste evenemang, klädda i martha t-skjortor eller sjalar och med extra glitter i regnbågens färger.

MARTHORNAS PRIDE-MINGEL

I år ordnar vi ett gemensamt Pridemingel för finsk- och svenskspråkiga marthor lördagen den 1 juli kl. 9.30 i Hemvrån, Helsingfors svenska Marthaförenings lokal på Simonsgatan 12 A 5. Under förmiddagen njuter vi av en brunch, varandras sällskap och fixar oss inför Pride-paraden. Ta med dig eventuella pyssel- och sminktillbehör. Vi erbjuder biologiskt nedbrytbart glitter. Vi börjar gå mot Pride-paradens startplats Senatstorget, tillsammans kl. 11. ANMÄL DIG TILL MINGLET:

https://www.lyyti.fi/reg/Helsinki_Pride_etkobrunssi_6687

PRIDE-PARADEN

Du kan också ansluta dig till vår grupp i Helsingfors Pride-parad utan att delta i minglet och utan att behöva anmäla dig. I så fall möts vi på Senatstorget kl. 11.30. Paraden börjar kl. 12.00. Den exakta platsen och tidpunkten för Marthornas marschgrupp på Senatstorget kommer att klargöras närmare evenemanget. Vår avgångstid beror på vår position i paraden. Vi kan behöva vänta, så se till att klä dig efter väder och ta med en vattenflaska.

Paradens rutt är den från tidigare år välkända rutten med start från Senatstorget längs Alexandersgatan till Mannerheimvägen och sedan längs med Kaserngatan fram till Brunnsparken.

PARKFEST

I år deltar Marttaliitto även i parkfesten som ordnas efter paraden i ett eget evenemangstält. Kom till Marttaliittos tält i Brunnsparken, där får du bl a tillverka blommor av återvunna afrikanska tyger, intäkterna går till utvecklingssamarbetsprojekt som stöder regnbågspersoners liv i andra länder!

Har du frågor kan du kontakta verksamhetsledare Camilla Komonen, tfn 050 577 0780, e-post camilla.komonen@martha.fi

Börjar

Lördag 29.06.2024 – 11:00

Slutar

Lördag 29.06.2024 – 17:00

Avgiftsbelagd

Nej

Anmäl