Vi ses på Strömmingsmarknaden!

Vi ses på Strömmingsmarknaden!

Den stämningsfulla Strömmingsmarknaden är här, och Marthaförbundet och Helsingfors marthaförening är självklart på plats med all vår smartfiskkunskap och mycket mer. I vårt tältt hittar du hållbara fiskrecept, inspiration och praktiska tips för en östersjövänlig vardag.

Vi är på plats på Salutorget hela veckan den 2-8.10: söndag kl. 9–18, måndag–fredag kl. 10–18 och lördag kl. 10–16. Drick en kopp kaffe med oss och passa på att rycka våra sakkunniga i ärmen eller testa din smartfiskkunskap i vår frågesport. Du får också träffa lokala helsingforsmarthor - garanterat bekanta ansikten och god stämning!

Lördagen den 8 oktober tjuvstartar vi firandet av den traditionsenliga finlandssvenska matkulturens dag – du får ta med dig det pinfärska matkulturmagasinet Havets smaker, fullt av recept och inspiration!

havets smaker omslag
Plocka med dig ett ex av det pinfärska magasinet Havets smaker på lördag.

Här är veckoprogrammet i tältet - kika in och säg hej så blir vi glada!

Söndag: Välkommen till Marthaförbundets och Helsingfors marthaförenings tält på marknaden! Njut av en kopp kaffe, ta del av våra fiskrecept, lär dig mer om smartfisk och testa om du känner igen Östersjöns fiskar.

Måndag: Marlena Grönqvist, sakkunnig inom projektet Östersjön, delar med sig av praktiska tips om hur du kan främja en östersjösmart livsstil i vardagen.

Tisdag: I dag gästas Marthatältet av Sandra Mellberg, kostvetare och hushållsrådgivare på Marthaförbundet. Sandra kan allt om att tillreda så kallad smartfisk och delar med sig av läckra fiskrecept.

Onsdag: Cecilia Nyman är Marthaförbundets sakkunniga i miljö- och kemikaliefrågor och leder projektet Östersjön. Hon berättar om varför det lönar sig att plastbanta, och hur mindre plast i hemmet gynnar både ditt och Östersjöns välmående.

Torsdag: Idag får du träffa Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare och svamprådgivare på Marthaförbundet. Elisabeth är expert på att tillreda de små smartfiskarna - en delikatess om man bara har rätt teknik! Passa också på att ställa alla dina frågor om svamp.

Fredag: Toni Rautakoski är bagare och hushållsrådgivare på Marthaförbundet. Hör du till dem som blivit ivriga på surdegsbakning, eller är du nyfiken på att testa? Toni hjälper dig vidare och ger dessutom tips på goda fiskrätter.

Lördag: Vi tjuvstartar firandet av den finlandssvenska matkulturens dag, och delar gratis ut det efterlängtade matkulturmagasinet Havets smaker.


    Kom du i havsstämning på marknaden? 


    Eller testa några goda strömmingsrecept:


      Se alla artiklar