Sparsamhet, energifrågor, meal prep och budgetering - Marthaförbundet lanserar höstens kurser

Sparsamhet, energifrågor, meal prep och budgetering  - Marthaförbundet lanserar höstens kurser

Imorgon offentliggörs Marthaförbundets kurskatalog för hösten 2022. Utbudet tar avstamp i de stora samhällsutmaningarna som Finland står inför denna höst.

Lanseringen av kurserna sker via Instagram Live 18.8 klockan 9.15. I utbudet hittas aktuella kurser och föreläsningar inom Marthaförbundets kärnområden ekologi, ekonomi och hushåll.

– Höstens kursutbud tar avstamp i aktuella behov i samhället. Marthaförbundets rådgivare har nappat på rådande utmaningar och försöker erbjuda konkreta färdigheter, berättar Marthaförbundets hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson som håller i en del av höstens kurser.

– Just nu snackas det mycket om både energiförsörjning och beredskap - och självklart ska Marthaförbundet bistå med kunskap när det behövs. Det har varit vår mission sedan 100 år tillbaka.

Hållbarhet är också ett tema som genomsyrar hela kursverksamheten.

– Vi har också satsat en del på social hållbarhet. Nytt för i år är att Marthaförbundet startar ett babycafé i Marthaköket på Busholmen. Nu är det dags för oss att börja ses och göra saker tillsammans igen!

– Hållbarhet syns också i vårt ekonomiutbud. Sparsamhet och hållbar ekonomi är högaktuellt just nu. Vi tror att våra ekonomikurser med “Mat, fest och hyra – så här lever du på studiestödet”, “Foodprep - mat och pengar” och “10 steg till en hållbar ekonomi” behövs mer än någonsin.

Samtidigt fortsätter de omtyckta klassikerna.

– Svamp- och fiskkurserna drar alltid folk. Vissa grundkunskaper tröttnar vi aldrig på att lära ut. Och behovet finns hela tiden!

Marthaförbundet ordnar fysiska kurser både i Vasa och i Helsingfors. Stor del av kurserna arrangeras via Teams.

Missa inte!

  • 23.8 Hjälp, vart försvinner mina pengar? Lär dig budgetera!

  • 8. 9 Mat, fest och hyra – så här lever du på studiestödet

  • 13.9 Utan vatten, utan el – Klarar du dig i 72 timmar?

  • 25.10 10 tips för en hållbar privatekonomi

  • 27.10 Marthas babycafé - Fingermat och familjeekonomi

  • 8.11 Matlådor för en vecka! Kom igång med ”meal prepping”!

  • 15.11 Spara, köpa och äga sin första bostad – vad ska jag tänka på?

Se alla artiklar