Medlemsnytt: Mars 2022

Medlemsnytt: Mars 2022

Bästa martha, i det här medlemsbrevet blickar vi framåt mot årets mest efterlängtade evenemang: Marthaförbundets årsmöte i Nykarleby. Men också mot våren, solen och allt det gröna som snart ska gro i våra rabatter.

Annika Jansson: "Bara en månad tills martha möter martha"

Jag tror att jag talar för hela Marthaförbundets personal och förtroendevalda när jag säger att det är länge sedan vi har sett fram emot något så här mycket. Att vi i år har möjligheten att ordna ett årsmöte i Nykarleby är ingenting vi tog för givet och vi är tacksamma för att vi nu står en månad ifrån mötets öppning.

Extra tacksamma är vi för att Marthaförbundet är ett av de få förbund som faktiskt samlar massor av medlemmar på sina årsmöten. Tillsammans med hela min fantastiska personal kommer jag att vara på plats i Nykarleby hela helgen - och jag är så ivrig över att få återse er alla! Ni som inte ännu har anmält er - passa på nu!


Info om årsmötet

Annika Jansson

Verksamhetsledare


Här anmäler du dig till årsmötet

Anmälan till Marthaförbundets årsmöte är bindande. Avgiften betalas via nätbank eller med kreditkort. Om du vill ha hjälp med din anmälning hör  av dig till vår tf. organisationskoordinator Marika Danielsson på e-postadressen marika.danielsson@martha.fi eller på numret 044 735 4971.

Anmäl dig härSlutspurt för #25grönsakerpervecka

Under mars månad vill Marthaförbundet uppmärksamma den pågående utmaningen #25grönsakerpervecka. Utmaningen går ut på att bocka av 25 inhemska vegetabilier varje vecka, det vill säga grönsaker, frukter och baljväxter i säsong, men också inhemska spannmål, bär och svampar. Varje måndag publicerar vi en grönsaksrik veckomeny på martha.fi som hjälper dig att uppnå målet med 25 grönsaker per vecka.

Vi avslutar Marthaförbundets grönsaksutmaning med en öppen kurs. Välkommen till Marthaköket för att låta dig inspireras av våra inhemska grödor och lär dig laga nya spännande rätter med vegetabilierna i fokus. Kursen leds av Marthaförbundets hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson och Sandra Mellberg.

Anmäl dig till kursenDen stora påskutmaningen är tillbaka!

Fjolårets påskinsamling blev en succé! Projektet Matlust gör en repris av den stora påskutmaningen. Kom med och bidra till att påskhelgen blir en högtid med inslag av små överraskningar, något gott att äta och en känsla av omtanke för en medmänniska!

Utmaningen ut på att dela ut ätbara gåvor och en hälsning åt seniorer. Gåvorna delas ut lagom till påskhelgen 15.4-18.4.2022. Vi uppmanar nu alla marthaföreningar att delta! Gåvorna delas ut via en tredje aktör, i första hand hemvården. Gåvorna fixas av marthor eller övriga intresserade som får höra om utmaningen och vill bidra.

Har du frågor? Hör av dig till Emilia Nord på e-postadressen emilia.nord@martha.fi eller på numret 044 901 3531.

Anmäl din förening här


Ordna Snygg Beach-talkon med Marthaförbundet i vår!

Vi uppmuntrar alla föreningar att arrangera Snygg Beach-talkon vid ett vattendrag under våren. Bjud gärna in icke-marthor också! Som får ni Marthaförbundets populära sopsorteringspåse som ni kan dela ut åt talkodeltagare. Nina Bengtsson, projektkoordinator på Ålands Marthadistrikt, och Noora Löfström, projektkoordinator på Stadsrådets kansli, har ett viktigt meddelande till er alla!

Mer info om hur du registrerar ditt evenemang och mängden skräp du samlat in under städningen får du av roosa.mikkola@martha.fi.

Marthaköket på Busholmen i Helsingfors

Stöd Ukraina genom att delta i våra kurser

Fram till den 31.5 går intäkterna från alla Marthaförbundets öppna kurser till Röda korsets Ukraina-insamling. Genom att anmäla dig till våra kurser kan du bidra till ett gott ändamål. Alla kurser och föreläsningar hittar du på martha.fi/evenemang. Passa på att göra gott och lära dig nytt samtidigt!

Anmäl dig till våra kurser

Lär dig städa kemikaliesmarth - kom med på kurs!

Kom med på workshop kring ekostädning! Marthaförbundets Roosa Mikkola och Cecilia Nyman drar en inspirerande snabbkurs i kemikaliesmarth städning den 7.4.2022. Du får konkreta tips om hur du på ett kemikaliesmarth sätt städar hemmet. Under kvällen får du också tillverka egna städmedel!

Anmäl dig till kursen

Visste du att Marthapodden också finns på Spotify?

Vi har nyligen släppt tre splitternya avsnitt som alla kretsar kring giftfria val och att kemikaliebanta hemma. Lyssna när Sofia Grynngärds, Cecilia Nyman och Linn Jung diskuterar giftfria val i hemmet!

Till Marthapodden

Marthaförbundet deltar i årets ekofasta - i år med fokus på skogen!

Under det elfte året av Ekofasta låter vi skogen kalla oss till sig! Fastan inleddes efter fastlagstisdagen, på askonsdagen 2.3 och avslutas 16.4 vid midnatt. Ekofastan syns främst på nätet och i sociala medier med #ekofasta. Kom med så får du tips, synvinklar och inspiration till att gå ut i skogen.

Låt dig inspireras

Receptbanken är påfylld med massa gott!

Kom i kontakt med andra marthor! På Facebook hittar du marthornas gemensamma grupp "Marthamöte online" där du kan dela med dig av vad som händer i din marthavardag. Du kan ansluta till gruppen om du är registrerad på Facebook! Klicka bara på knappen "Gå med i grupp".

MARTHAMÖTE ONLINE


Med önskan om glada vårkänslor!

    Se alla artiklar