Den stora påskutmaningen är tillbaka!

Den stora påskutmaningen är tillbaka!

Fjolårets insamling blev en succé! Projektet Matlust gör en repris av den stora påskutmaningen. Kom med och bidra till att påskhelgen blir en högtid med inslag av små överraskningar, något gott att äta och en känsla av omtanke för en medmänniska!

Vad går utmaningen ut på?
Att dela ut ätbara gåvor och en hälsning åt seniorer.

Tidpunkt?
Lagom till påskhelgen 15.4-18.4.2022.

Vem kan delta?
Alla Marthaföreningar.

I "Den stora påskutmaningen" delas ätbara gåvor ut till seniorer via en tredje aktör, i första hand hemvården. Gåvorna fixas av marthor eller övriga intresserade som får höra om utmaningen och vill bidra.

Vad ska marthaföreningen göra?

Marthaföreningen distribuerar information om utmaningen till sina medlemmar, och eventuellt också till allmänheten, t.ex. i lokaltidningen eller via lokala Facebookgrupper. Det går också bra att ordna insamlingen internt endast för marthor.

Marthaföreningen bestämmer tidpunkt och plats för gåvoinsamlingen, och ser till att det finns en insamlingslåda på plats. Erfarenheter visar att t.ex. enlokal butik, marthaföreningens egen lokal eller ungdomsföreningenssamlingslokal fungerar bra. Kom ihåg att be om lov av ägaren.

Marthaföreningen kontaktar hemvården och berättar om upplägget och säkerställer att hemvården tar sig an att dela ut gåvorna.

Marthaföreningen sorterar gåvorna och fäster vykort till dessa. Ibland kan en gåva uppdelas i flera mindre om det t.ex. är en väldigt stor kaka. Till detta kan ni behöva packningsmaterial. Bruna papperspåsar fungerar bra.

Marthaföreningen för gåvorna till hemvården vid lämplig tidpunkt som bestäms i samråd med hemvården.

Hur hjälper förbundet till?

Förbundet tillhandahåller er med vykort från projektet. Vykortet behöver bara undertecknas av er förening. Förbundet tillhandahåller er med färdigt material som kan printas eller postas till er: A4-plansch som kan sättas på insamlingslådan samt en plansch som kan skickas till era medlemmar eller hängas upp på allmänna platser för attsprida information om insamlingen. Förbundet uppmärksammar utmaningen och er insats i sina sociala medier.

Beställ tryckt material senast 31.3.2022 per e-post: emilia.nord@martha.fi

Praktisk info kring gåvoinsamlingen

Gåvorna får gärna vara hemlagade och trevliga. En burk sylt, en kaka eller ett bröd uppskattas alltid. Skriv gärna ut ifall din gåva innehåller eventuella allergener. Kom ihåg att det kan råda minusgrader, så insamlingslådan bör stå inomhus. Insamlingsperioden kan heller inte vara för lång, med tanke på hållbarheten.Vi rekommenderar 1-2 dygn insamlingstid.

ANMÄL DIG HÄR

Har du frågor?
Emilia Nord
Emilia.nord@martha.fi
044 901 35 31

Vi riktar ett stort och varmt tack till er för ert deltagande och bidrag till att minska på ensamhet bland seniorer.

Se alla artiklar