Medlemsnytt i maj

Medlemsnytt i maj

Glimtar från vårmötet 2018
Ett mångsidigt program och många glada överraskningar bjöd Marthaförbundets vårmöte i Åbo på. Klicka på pilen ovan för att se ett axplock av godbitar från dagen.

Proteinväxter på Strömsö 7.6.2018
Marthaförbundet medverkar i trädgårdsdagen på Strömsö torsdag 7.6 kl. 16–20. Ekologirådgivare Anita Storm och projektledare Sofia Grynngärds berättar i direktsändning hur man använder färska, torkade och krossade inhemska proteinväxter i matlagningen. Du kan följa tevesändningen via Yle Arenan på Yles hemsida eller lyssna på Yle Vega.

Tävling utlyses 15.6.2018
Vem skriver den bästa Marthasången? Marthaförbundet utlyser med anledning av sitt 120-årsjubileum år 2019 en tävling för en ny Marthasång. Den 15 juni går startskottet för sångskrivartävlingen – håll utkik på martha.fi!

Save the dates: Höstens evenemang
Hösten är fullspäckad med intressanta evenemang, kurser och föreläsningar, boka in dem i kalendern redan i dag!

För aktuell information, titta in på martha.fi, läs mer i kommande medlemsbrev och i tidskriften Martha samt följ oss på sociala medier!

Köp av bonden-dagen 15.9.2018
Köp av bonden-dagen ordnas i år runt om i hela landet den 15 september. Under dagen kan du bekanta dig med gårdar och matproducenter i ditt närområde samt köpa lokalt producerade råvaror direkt av producenten. Läs mer på: ostatilalta.fi/sv. För information om gårdar nära dig och deras öppettider, gå in på: ostatilalta.fi/sv/sok-gardar/.

Nya regler för hantering av personuppgifter
Vi har uppdaterat vår integritetspolicy för hantering av personuppgifter på Marthaförbundet. Klicka här för att läsa mer om vad som gäller från och med den 25 maj 2018, då den nya dataskyddsförordningen träder i kraft.Unika och hållbara examenspresenter
Har du en examinand att uppvakta? Boken Huslig ekonomi och kökshandduken med säsongsguide är utmärkta presenter för den unga som ska flytta hemifrån. Du hittar dem i Marthashoppen.Sommar i receptbanken
Enkla rätter för skörden av vilda grönsaker och till sommarens fester hittar du i receptbanken. Hur skulle det exempelvis smaka med kirskålsplättar, smörstekt rallarros, bärpavlova eller rabarberpaj? Med beräkningstabellen beräknar du rätt inför större festligheter.

Tisdagen den 12 juni är personalen på utbildning och Marthaförbundets kansli i Helsingfors och Vasa håller stängt.


Detta nyhetsbrev skickas till alla medlemmar i Marthaförbundet som har en fungerande e-postadress. Mera information hittar du i tidskriften Martha, som nästa gång utkommer 30.5.2018, samt i evenemangskalendern.
Se alla artiklar