Härliga, hemgjorda julklappar

Härliga, hemgjorda julklappar

Handgjorda gåvor är värdefulla för mottagaren och visar att man verkligen har ansträngt sig och satt ner sin tid. Här lyfter vi fram några recept och anvisningar som går snabbt och enkelt att göra.

Kanske du kan ge bort ett spapaket med fotsalt? Köp hem alla ingredienserna och eventuellt också mörka burkar att förvara produkterna i så går resten av förberedelserna mycket snabbt. Uppskattar gåvomottagaren ätbara gåvor? Gör fröknäcke eller julgranola för gåvor som används i vardagen eller kanske fudge med bär och nötter för festliga tillfällen.

Ibland vill man ge små gåvor för att komma ihåg någon vid julen. Du vill uppmärksamma en hjälpsam kollega eller granne, samtidigt som du kanske inte vill att gåvan kostar allt för mycket. Hur låter t.ex. ett doftpotpurri där du använder dig i huvudsak av ingredienser som du hittar i skogen eller en julkrans av en gammal klädhängare?

Bivaxduken är också en hållbar och användbar gåva i vardagen som hjälper mottagaren att minska på användningen av plast i sitt hushåll.

Se alla artiklar