• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Chokladfudge med bär och nötter

Chokladfudge med bär och nötter

Ingredienser


En ugnsform


400 g
mörk choklad med ca 50 % kakao
25 g
smör
1 burk
kondenserad mjölk (397 g)
2 dl
nötter eller mandlar
2 dl
torkade inhemska bär (t.ex. frystorkade hallon och blåbär)
Ev. 2 dl
speltpuffar

Dekoration

1 dl
torkade bär, t.ex hallon eller blåbär
  1. Klä en form med bakplåtspapper. Bryt chokladen i bitar i en metallskål. Tillsätt smör och kondenserad mjölk.
  2. Koka upp vatten i botten på en kastrull och placera skålen ovanpå och sänk värmen. Smält chokladmassan och rör om. Stäng av spisplattan när chokladen och smöret är smält. Lyft skålen från kastrullen med en pannlapp och var försiktig så att du inte bränner dig på ångan från kastrullen.
  3. Rör ner nötter och bär (stora bär som frystorkade hallon kan delas så att det inte blir så stora bitar). Bred ut smeten i formen och tryck ner torkade bär på ytan som dekoration.
  4. Låt svalna och sätt in formen i kyl för att stelna. När fudgen stelnat kan den skäras i bitar med kniv. Förvara fudgen i en glas- eller plåtburk i kylskåp.

En stor sats chokladfudge med knapriga nötter och syrliga bär som görs över vattenbad. Tillsätt speltpuffar för mera krisp. 



MARTHA
TIPSAR

Fudgen passar utmärkt att ge bort som julgåva. Skär fudgen i bitar och slå in i smörpapper eller lägg i glasburkar. Kom ihåg att förvara den i kylskåp.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Jul
  • UngMartha
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Chokladfudge med bär och nötter

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet