Julgranola
Ingredienser
2 dl | havregryn |
1 dl | havrekli |
2 dl | blandade nötter (mandel, cashewnötter, hasselnötter) |
1 dl | blandade frön (solrosfrön, linfrön, sesamfrön) |
2 msk | flytande honung |
2 ½ msk | rybsolja |
2 ½ msk | vatten |
1 ½ tsk | kanel |
½–1 tsk | kardemumma |
Skalet av en halv apelsin | |
1 dl | torkade bär/russin |
Så gör du
- Blanda alla torra ingredienser i en skål med kryddorna. Du kan hacka nötterna i mindre bitar.
- Blanda honung, vatten och rypsolja i en skål och häll över de torra ingredienserna.
- Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i 200 grader cirka 5–10 minuter, tills granolan fått fin färg.
- Låt svalna på plåten och häll därefter i en glasburk.
