Avokadopastans moder bjuder på spenatplättar

Hanna Gullichsen är frilansskribent och -fotograf, just nu aktuell med den svenska versionen av superpopulära kokboken Safkaa (alla har väl hört om avokadopastan?) och matsidor i Gloria. På den välbesökta livsstilsbloggen Chicling är de enkla recepten populära bland läsare. I dag deltar Hanna i kampanjen Marthas matkorg genom att bjuda på ett recept på spenatplättar på sin blogg. Just nu är det tid för att tömma frysen, råkar du hitta en överbliven förpackning med spenat, passa då på att klicka in dig på receptet här.

Vad är viktigast för dig då du lagar mat?
– Smaken är det allra viktigaste, jag tar alltid den bästa råvaran. Det förvånar mig hur dålig koll många har på vad som är i säsong. Exempelvis har jag märkt att flera inte känner till att citrusfrukter är i säsong just nu. Matbutikerna borde tydligare lyfta fram säsongsråvarorna.

Vad lagar du för mat i mars?
– Jag tömmer frysen på bär och sylt, bjuder på våfflor och väntar på våren, och speciellt nykålen. Vi är en riktig kålfamilj!

Varför är dina spenatplättar så goda?
– Jag river ner lite muskotnöt i dem, och äter dem inte med sylt, utan med lite riven parmesan över. Det blir en bra lunch.


Vill du också hjälpa oss att sprida budskapet om säsongens råvaror på din blogg? Gör ett recept på en av säsongens råvaror, använd gärna logon här bredvid och sprid ordet om säsongskampanjen som pågår på recept.martha.fi

Se alla artiklar