Årets Ungmarthainspiratörer 2020

Årets Ungmarthainspiratörer 2020

Ungmartha vill gärna lyfta fram en ung person eller personer som i sitt dagliga liv på ett positivt sätt lyfter fram sådana värderingar och metoder som stödjer en hållbar livsstil. En gåva samt ett diplom med motivering till valet överräcks på Marthaförbundets höstmöte. Årets Ungmarthainspiratörer utses av Ungmarthas styrelse och år 2020 utsågs paret Emelie Bergendahl och Viktor Eriksson på Åland.

Vid Marthaförbundets höstmöte 21.11.2020 tillkännagavs beslutet att tilldela Viktor Eriksson och Emelie Bergendahl på Åland utmärkelsen Årets Ungmarthainspiratörer 2020. Paret fick utmärkelsen för att de i sitt dagliga liv aktivt lyfter fram fördelarna med lokala råvaror och visar på möjligheterna med att leva hållbart.

Paret har i olika sammanhang visat upp sin livsstil och andra har tagit intryck. De lever lokalt och och odlar mycket av sin mat i växthuset på Brändö samt jagar och fiskar. Både Emelie och Viktor har sommarpratat på Ålands radio och Viktor håller kurser och föreläsningar om matlagning och råvaror för att inspirera andra.

Se alla artiklar