• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Inkokt braxen med morot & purjolök

Inkokt braxen med morot & purjolök

Ingredienser


1–1 ½ kg
braxen

För varje liter vatten

1 msk
salt
2 msk
ättika
1 bit
morot i skivor
1 bit
purjolök i skivor
4
vitpepparkorn
3
kryddpepparkorn
1
lagerblad
Några
persiljestjälkar

Remouladsås

2 dl
majonnäs
2 msk
hackad persilja
1 tsk
stött körvel
1 tsk
stött dragon
1 msk
hackad kapris
1 msk
hackad ättiksgurka
½ dl
vispgrädde

Så gör du


  1. Koka upp ingredienserna till koklagen och låt den koka cirka 10 minuter.
  2. Fjälla, rensa och skölj fisken. Låt lagen svalna något innan fisken läggs i. Koka upp och skumma väl.
  3. Sjud fisken på svag värme, cirka 30 minuter, tills den är färdig. Låt fisken kallna i spadet. Ta upp den och dra bort skinnet. Lägg upp fisken på ett fat och garnera med citron, gurka, tomat och persilja.
  4. Servera med kokt potatis, majonnäs eller remouladsås.

Remouladsås


  1. Blanda majonnäs med kryddgrönt, kapris och gurka.
  2. Vispa grädden och blanda ner den.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Inkokt braxen med morot & purjolök

Detta kan intressera dig

Lucka 18: Ungmarthas julkalender

Rostade mandlar är en tidlös favorit som sprider både doft och smak av jul. Perfekta som snacks, på dessertbordet eller som en enkel gåva.

UngMartha

Piroger med morots- eller speltgrötsfyllning

Recept

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet