Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår trafik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Hantera vardagen
    • Mästarodlarna
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Den nationella klädbytardagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Inkokt braxen med morot & purjolök

Inkokt braxen med morot & purjolök

Ingredienser


1–1 ½ kg
braxen

För varje liter vatten

1 msk
salt
2 msk
ättika
1 bit
morot i skivor
1 bit
purjolök i skivor
4
vitpepparkorn
3
kryddpepparkorn
1
lagerblad
Några
persiljestjälkar

Remouladsås

2 dl
majonnäs
2 msk
hackad persilja
1 tsk
stött körvel
1 tsk
stött dragon
1 msk
hackad kapris
1 msk
hackad ättiksgurka
½ dl
vispgrädde

Så gör du


  1. Koka upp ingredienserna till koklagen och låt den koka cirka 10 minuter.
  2. Fjälla, rensa och skölj fisken. Låt lagen svalna något innan fisken läggs i. Koka upp och skumma väl.
  3. Sjud fisken på svag värme, cirka 30 minuter, tills den är färdig. Låt fisken kallna i spadet. Ta upp den och dra bort skinnet. Lägg upp fisken på ett fat och garnera med citron, gurka, tomat och persilja.
  4. Servera med kokt potatis, majonnäs eller remouladsås.

Remouladsås


  1. Blanda majonnäs med kryddgrönt, kapris och gurka.
  2. Vispa grädden och blanda ner den.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Inkokt braxen med morot & purjolök

Detta kan intressera dig

Medlemsnytt mars 2023

Medlemsnytt mars 2023

Marthaförbundet | Nyheter
Klädvård och bubbel i Vasa - detta vill du inte missa!

Klädvård och bubbel i Vasa - detta vill du inte missa!

Silltårta

Silltårta

Recept
Medlemsnytt februari 2023

Medlemsnytt februari 2023

Nyheter | Medlem

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023–2024
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet