• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Fylld kålrot

Fylld kålrot

Ingredienser


Ingredienser

  • 4 kålrötter
  • ca 1 l vatten
  • 1 tsk salt

Färs

  • 250 g lammfärs
  • 1 msk skorpsmulor
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • Köttbuljong
  • Honung

Anvisningar

Kålroten skalas, sköljs och kokas i lättsaltat vatten i ca 45 minuter tills den känns precis mjuk. Kokvattnet skall täcka kålroten. Skär av locket och gröp ur kålroten. Fyll med den välkryddade färsen. Lägg på locket, placera i en ugnssäker form och grädda i 200 grader i ca 35 minuter. Späd under stektiden med lite köttbuljong och lite honung. Servera som lunchrätt tillsammans med någon ättiksinläggning och lite grönsallad. Eftersom denna maträtt tar relativt lång tid att tillreda, lönar det sig att koka kålroten föregående dag. Man kan med fördel byta ut kålroten mot kålrabbi eller rova. Värd att pröva på!

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Ägg
  • Kött, vilt
Fylld kålrot

Detta kan intressera dig

Grön smoothie

Grön smoothie

Recept
Smörrebröd med böckling

Smörrebröd med böckling

Recept
Smörrebröd med rödbeta och svamp

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Recept
Konservering

Konservering

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet