Medlemsnytt: November 2021

Medlemsnytt: November 2021

Hur det gått för dig i Köpfri november? Ännu hinner du utmana dig själv genom att se över din konsumtion! Under hela november och fram till jul delar vi med oss av smartha tips för en hållbar vardag.

Symaskin


Är du redo för att se över din konsumtion?

November månad har för många kommit att symbolisera en konsumtionsmånad med temadagar som Black Friday, Singles Day och Cyber Monday. På Marthaförbundet tänker vi tvärtom. Under vår kampanjmånad "Köpfri november" uppmanar vi alla att granska sina egna konsumtionsvanor. Utmana vänner, kollegor och familj! Använd gärna #köpfrinovember och sprid information och konsumtionskunskap i dina kanaler.

Här kan du läsa mera

Nya gardeoben

Broschyren "Nya garderoben" finns i vår webbshop! 

En ny inspirerande marthabroschyr har sett dagens ljus! I Nya garderoben ligger fokus på klädernas inverkan på miljön, vår hälsa och klimatet. Broschyren bjuder på informativa artiklar om bland annat klädkonsumtion, återvinning av textilavfall och loppisshopping. Här får du också konkreta tips på hur du tar hand om dina gamla kläder. Missa inte heller när utvalda influencers berättar mer om cirkulärt klädtänk!

Här kan du beställa den

5 konkreta tips: Så här tänker du klädsmarth

På martha.fi har vi listat fem tips som kan hjälpa dig på vägen mot en hållbar garderob. Det kräver mod att inte följa alla trender, utan överväga sina inköp och bara köpa det man behöver. När du hittar din stil blir det lättare att stå emot lockelser och hålla dig till kläder som du tycker om. Vi hjälper dig på vägen!

Läs artikeln

Noora Shingler och Anja Nystén gästar Giftfritt dagis slutseminarium

Torsdagen den 2.12 klockan 15.00 är det dags för digitalt slutseminarium för Marthaförbundets projekt Giftfritt dagis. Projektets målsättning har varit att tillsammans med privata daghem sträva efter en giftfri vardag och minska på skadliga kemikalier på daghemmen.

I det direktsända programmet gästas vi bland annat av experten Anja Nystén och journalisten Noora Shingler. Diskussionen leds av Linn Jung. Sändningen går ut på Marthaförbundets Facebook-sida.

Tryck "kommer" i Facebook-evenemanget!

  Kom med och fira "Världens största marthakväll" i januari!

  Vi ser fram emot att inleda marthaåret tillsammans mer er, alla marthor! Låt oss samlas över hela Marthafinland för att tillsammans fira Världens största marthakväll den 26.1.2022. Temat för kvällen är gemenskap. Förutom sina medlemmar får föreningarna gärna bjuda in andra grupper som eventuellt har känt av ensamhet under pandemin.

  Om situationen tillåter kanske till exempel ett seniorboende uppskattar att få fira kvällen med föreningen? Marthaförbundets hushållsrådgivare kommer att komponera recept till två smörgåstårtor. Mera info i decembermånads föreningsbrev, men boka dagen redan nu!

  Räkna ner till julafton tillsammans med Ungmartha!

  Årets julkalender innehåller recept och pysseltips för alla: barn, unga och vuxna. Varje decemberdag fram till julafton publiceras ett recept eller ett pysseltips. I recepten använder vi främst inhemska råvaror och i pysslet naturmaterial eller återvunnet. Följ Ungmartha på sociala medier eller kika in på ungmartha.fi för att ta del av julkalendern från och med den första december!

  INSTAGRAM FACEBOOK


   Även i år öppnar den populära julakuten!

   Har du kört vilse i julstöket? Måndagen den 20.12 och tisdagen den 21.12 är Marthaförbundets rådgivare är på plats och svarar på alla tänkbara julfrågor. Julakuten har öppet mellan 9-15. Du når julakuten på numret 044 402 6883 eller genom att mejla till hushall@martha.fi eller ekonomi@martha.fi. Du kan också ställa dina frågor via Facebook eller Instagram!

   INSTAGRAM FACEBOOK


   Höstersjörullar


   Månadens recept

   Save the dates

   • Left(l)overs-after work i Marthaköket 25.11
   • Köp inget-dagen 26.11
   • Giftfritt dagis-seminariet 2.12
   • Världens största marthakväll 26.1

   Inspirera andra marthor! På Facebook hittar du marthornas gemensamma grupp "Marthamöte online" där du kan dela med dig av vad som händer i din marthavardag. Du kan ansluta till gruppen om du är registrerad på Facebook! Klicka bara på knappen "Gå med i grupp".

   Marthamöte online


   Med önskan om en vilsam höst!

    Se alla artiklar