• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pasta algio e olio (pasta med alger och olja)

Pasta algio e olio (pasta med alger och olja)
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


Pastadeg

50 g
tarmalger
400 g
durumvetemjöl
4 st
ägg

Algio e olio

1/2 dl
olivolja eller tarmalgsolja (se tipset nedan)
4–6 st
vitlöksklyftor
1/2 tsk
chili flakes

Pastadeg


  1. Finhacka rörhinnan.
  2. Blanda tarmalgen, vetemjölet och äggen i en bunke. Rör om tills en fast massa formas, och knåda sedan någon minut tills degen blivit slät och jämn
  3. Täck degen och låt stå i kallt minst 30 minuter, upp till över natten.
  4. Mjöla bordet och degen rikligt, och kavla ut degen till en 25 cm lång och 1–2 mm tunn platta. Mjöla ytan lätt, och vik degen i halva på längden, och sedan i halva på längden igen. Skär sedan 2–4 mm breda strimlor längs med ihopvikta plattans kortsida.

Algio e olio


  1. Lägg pastan i saltat, kokande vatten, och koka cirka 3 minuter tills pastan stiger till ytan.
  2. Skala vitlöken och skär i tunna skivor.
  3. Hetta upp oljan till medelhög värme i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och chili flakes, och stek tills den fått en lätt brun färg, 3–5 minuter. Akta så du inte bränner vitlöken.
  4. Tillsätt färdigkokta pastan i stekpanna, tillsammans med 1/2 dl av det heta pastavattnet. Rör om tills pastan är täckt med oljan. Tillsätt mera pastavatten om pannan verkar alltför torr.
  5. Smaka av, och tillsätt salt och peppar vid behov.

MARTHA
TIPSAR

Prova också tarmalgsolja i stället för olivolja! Receptet hittar du här

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pasta algio e olio (pasta med alger och olja)

Detta kan intressera dig

Runebergstårtan kan se ut på olika sätt - Marthaförbundets bästa recept

Fira Runebergsdagen med oss! Marthaförbundet har samlat alla sina recept på klassiska och nyskapande Runebergstårtor – från saftiga original till nytänkande varianter. Hitta din favorit och njut!

Hushåll

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Grillad tempeh med jordnötssås

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet