• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pasta algio e olio (pasta med alger och olja)

Pasta algio e olio (pasta med alger och olja)
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


Pastadeg

50 g
tarmalger
400 g
durumvetemjöl
4 st
ägg

Algio e olio

1/2 dl
olivolja eller tarmalgsolja (se tipset nedan)
4–6 st
vitlöksklyftor
1/2 tsk
chili flakes

Pastadeg


  1. Finhacka tarmalgen.
  2. Blanda tarmalgen, vetemjölet och äggen i en bunke. Rör om tills en fast massa bildas, och knåda sedan någon minut tills degen blivit slät och jämn.
  3. Täck degen och låt stå i kallt minst 30 minuter, upp till över natten.
  4. Mjöla bordet och degen rikligt, och kavla ut degen till en 25 cm lång och 1–2 mm tunn platta. Mjöla ytan lätt, och vik degen i halva på längden, och sedan i halva på längden igen. Skär sedan 2–4 mm breda strimlor längs med ihopvikta plattans kortsida.

Algio e olio


  1. Lägg pastan i saltat, kokande vatten, och koka cirka 3 minuter tills pastan stiger till ytan.
  2. Skala vitlöken och skär i tunna skivor.
  3. Hetta upp oljan till medelhög värme i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och chili flakes, och stek tills den fått en lätt brun färg, 3–5 minuter. Akta så du inte bränner vitlöken.
  4. Tillsätt den färdigkokta pastan i stekpannan, tillsammans med 1/2 dl av det heta pastavattnet. Rör om tills pastan är täckt med oljan. Tillsätt mera pastavatten om pannan verkar alltför torr.
  5. Smaka av, och tillsätt salt och peppar vid behov.

MARTHA
TIPSAR

Prova också tarmalgsolja i stället för olivolja! Receptet hittar du här

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pasta algio e olio (pasta med alger och olja)

Detta kan intressera dig

8 steg till mer energismart matlagning

Vill du minska din energiförbrukning i köket? Med några enkla knep kan du komma igång!

Ekonomi

Ungmarthas sommarläger 2025

Sommaren 2025 bjuder på matäventyr och kreativt pyssel när Ungmartha återigen arrangerar läger. Barn i åldern 8–12 år får chansen att delta i dagsläger på olika orter i Svenskfinland och på Åland, ...

UngMartha

De mest hållbara julklapparna kräver en stunds eftertanke

Julen närmar sig och med den funderingar på årets julklappar. Vem ska få julklappar, vad, hur många, vad får de kosta, och vem i familjen ansvarar för att införskaffa dem? Som på så många andra om...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet