• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Dillkött med potatis

Dillkött med potatis
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


800 g
kalvhögrev
3
morötter
1/2
purjolök
1 kruka
dill
2
lagerblad

Sås

4 dl
buljong
2 msk
vetemjöl
2 msk
smör
1/2 tsk
socker
2–3 msk
grädde
2 msk
citronsaft
Salt

Så gör du:


  1. Skär köttet i 2x2 cm stora tärningar. Lägg köttet i en kastrull och häll över vatten så att det täcker köttet.
  2. Koka i 2 minuter och skumma av skummet från ytan.
  3. Skär morötter och purjolök i cirka 3 cm tjocka skivor och lägg med i kastrullen.
  4. Skär skaften av dillen och spara bladen till senare. Lägg i lagerblad, dillskaften och vitpepparkorn.
  5. Låt koka på låg värme i cirka 2 timmar. Låt inte koka torrt, utan tillsätt vatten så att det hela tiden täcker köttet. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Sila buljongen från köttet.
  6. Använd 4 dl av buljongen till såsen. Du kan tillsätta lite vatten för att få den rätta mängden.
  7. Fräs smör och vetemjöl i en stekpanna, späd med buljongen och grädde. Låt koka in i cirka 5 minuter. Smaksätt med hackad dill, strösocker, salt, peppar och till sist citronsaft. Sjud i ett par minuter.
  8. Lägg köttet och grönsakerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Servera med kokt potatis.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Huvudråvara
  • Potatis
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Husmanskost
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Dillkött med potatis

Detta kan intressera dig

Jordnötstryffel

Recept

Förbundsnytt: Oktober 2024

Hösten är här på riktigt och den kommer med tid för att ta hand om vardagen. I månadens Förbundsnytt hittar du praktiska tips om beredskap, smakrika recept från vårt nya matkulturmagasin och de sen...

Medlem

**Stickcafé i Dickursby**

Dickursby Mf håller stick-café varje måndag kl.17-20. Öppet för alla intresserade.

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet