• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Dillkött med potatis

Dillkött med potatis
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


800 g
kalvhögrev
3
morötter
1/2
purjolök
1 kruka
dill
2
lagerblad

Sås

4 dl
buljong
2 msk
vetemjöl
2 msk
smör
1/2 tsk
socker
2–3 msk
grädde
2 msk
citronsaft
Salt

Så gör du:


  1. Skär köttet i 2x2 cm stora tärningar. Lägg köttet i en kastrull och häll över vatten så att det täcker köttet.
  2. Koka i 2 minuter och skumma av skummet från ytan.
  3. Skär morötter och purjolök i cirka 3 cm tjocka skivor och lägg med i kastrullen.
  4. Skär skaften av dillen och spara bladen till senare. Lägg i lagerblad, dillskaften och vitpepparkorn.
  5. Låt koka på låg värme i cirka 2 timmar. Låt inte koka torrt, utan tillsätt vatten så att det hela tiden täcker köttet. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Sila buljongen från köttet.
  6. Använd 4 dl av buljongen till såsen. Du kan tillsätta lite vatten för att få den rätta mängden.
  7. Fräs smör och vetemjöl i en stekpanna, späd med buljongen och grädde. Låt koka in i cirka 5 minuter. Smaksätt med hackad dill, strösocker, salt, peppar och till sist citronsaft. Sjud i ett par minuter.
  8. Lägg köttet och grönsakerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Servera med kokt potatis.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Huvudråvara
  • Potatis
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Husmanskost
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Dillkött med potatis

Detta kan intressera dig

Cirkulär i vardagen för högstadiet

Genom att utforska frågor som varför vi köper så mycket nytt, hur vi kan minska vårt matsvinn och hur vi kan vara mer hållbara i vår konsumtion, får eleverna verktyg för att tänka och agera mer hål...

Nytt poddavsnitt: Sommarfiske med Sandra Mellberg

Sommaren är den bästa tiden att komma igång med sitt fiskande. Marthaförbundets hushållsrådgivare Sandra Mellberg berättar vad du behöver känna till om de olika fiskeloven och vad du ska tillreda a...

Marthapodden

Lucka 17: Ungmarthas julkalender

Håll badrummet skinande rent och väldoftande med egengjorda WC-bomber! De är enkla att göra, miljövänliga och effektiva för att fräscha upp toaletten. I dagens lucka visar vi hur du snabbt fixar di...

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet