Medlemsnytt: Januari 2022

Medlemsnytt: Januari 2022

Det nya året kommer med ... samma förutsättningar! Men Martharörelsen kämpar på. Nya poddar, skogen, god mat och tro på att vardagen snart blir bättre håller oss vid gott mod. Här kommer årets första Medlemsnytt med några goda råd på vägen.

Annika Jansson: "Vi vågar tro på en bättre framtid"

Bästa martha, det nya året är här och precis som många andra önskade jag mig kanske att det hade börjat lite annorlunda. Men som vi marthor har gjort i alla tider är det bara att ta skeden i vacker hand och kämpa vidare!

Jag ser ändå fram emot ett nytt år med annorlunda marthaverksamhet. Dagen när vi återigen får träffas fysiskt kommer, förhoppningsvis snabbare än vi nu tror. Att våga tro på en bättre framtid har alltid varit bärande inom martharörelsen - nu måste vi plocka fram den tron ännu starkare!

Under fjolåret fattades många historiska beslut för Marthaförbundet. De nya stadgarna ska stärka föreningarna och skapa bättre förutsättningar för förbundets framtid. Nu behövs martharörelsen mer än någonsin och jag är personligen stolt och lycklig över att du som medlem väljer att stå vid vår sida även 2022. I år kommer vi att satsa stort på just er.

Ta hand om er tills vi ses i svängarna!

Annika

Prata pengar-podden är här - dags att ta kontrollen över ekonomin!

Nyligen lanserade Marthaförbundets ekonomirådgivare Matilda Hassel och Katharina Jägerskiöld en splitterny podcast “Prata pengar-podden". Du hittar podden både på Soundcloud och Spotify. I podden blir det snack om Matildas och Katharinas favoritämne: privatekonomi. Under våren gästas podden av aktuella gäster och experter. Häng med ända från början! Finns det något område eller tema som just du skulle vilja veta mer om? Ta gärna kontakt på ekonomi@martha.fi!

Avsnitt 1: Konsumtionsvanor

Avsnitt 2: Ta kontrollen över ekonomin

Avsnitt 3: Våra bästa spartips

Dags att nominera årets marthagärningar!

Nu är det dags igen att utse årets Lucina, årets samhällsgärning och årets eldsjäl - och vi behöver din hjälp! Skicka in ditt förslag på goda gärningar och insatser som har utförts av föreningar eller enskilda medlemmar. Sista dagen att nominera är 28.2 kl 23.59. Tack för ditt bidrag!

Nominera årets gärningar


Boka en föreläsning om Östersjön - helt gratis!

Marthaförbundets projektledare Roosa Mikkola erbjuder kostnadsfria föreläsningar för alla marthaföreningar och -kretsar. Under föreläsningen lär du dig om Östersjön och hur dina val i vardagen påverkar havet. Föreläsningen erbjuder också redskap till ett östersjösmarth liv på sommarstugan. Föreläsningarna kan arrangeras antingen digitalt eller fysiskt. Föreläsningarna skräddarsys enligt ort eftersom de regionala skillnaderna på den finska kusten är så stora.

Ta kontakt med Roosa, så berättar hon mer!

Roosa Mikkola
Projektledare Östersjön 2.0
roosa.mikkola@martha.fi
044 740 3144

Ps. Vill din krets eller förening boka in en annan distanskurs med Marthaförbundets personal? Här kan du läsa mer om vilka kurser och föreläsningar vi erbjuder. Inled det nya året med sting!

Finländskt, men ändå asiatiskt. Med ingefära, vitlök och chili kan du skapa asiatiska rätter av inhemska råvaror. Trattkantareller, morötter, havreris, broccoli och vitkål är inhemska ingredienser du kan använda för att skapa maträtter med asiatisk touch. Dags att liva upp vardagen med exotiska smaker!

Asiatisk levergryta

Nudelsoppa med tofu och trattkantareller

Gyosa med griskött och grönsaker

Mango lassi


Inled året med ny kunskap och inspiration - spana in vad Marthashopen har att erbjuda!

Kokböcker, magasin, broschyrer. Marthaförbundets egen webbshop bjuder på inspirerande vinterläsning på många olika områden. Visste du att många av produkterna är helt gratis att beställa hem? Vi tar bara betalt för portot. Här finns läsbara gåvor till dem som redan har det mesta.

Till Marthashopen

Personalnytt: Sandra Mellberg är tillbaka!

Marthaförbundets hushållsrådgivare Sandra Mellberg återvänder till sin tjänst. Sandra når du på sandra.mellberg@martha.fi eller på numuret 050 5172958. Hela hushållsrådgivningen når du som vanligt på hushall@martha.fi. Välkommen tillbaka, Sandra!

Är du redan med i Marthamöte online?

Inspirera andra marthor! På Facebook hittar du marthornas gemensamma grupp "Marthamöte online" där du kan dela med dig av vad som händer i din marthavardag. Du kan ansluta till gruppen om du är registrerad på Facebook! Klicka bara på knappen "Gå med i grupp".

MARTHAMÖTE ONLINE


Med önskan om en solig månad! 

Se alla artiklar