Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Gyoza med griskött, svamp och grönsaker

Gyoza med griskött, svamp och grönsaker

Ingredienser


cirka 40 stycken


Dippsås:

1,5 dl
soja
1 msk
sesamolja
2 krm
chiliflakes
1
vårlök
koriander

Deg:

500 g
vetemjöl special
2,75 dl
kokande vatten

Fyllning:

400 g
köttfärs av gris
100 g
vitkål
3
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära
3
vårlökar
100 g
svamp
1
röd chili
½ dl
japansk soja
1 msk
sesamolja
1 tsk
peppar (vit eller svart)
1 tsk
salt

Dippsås:


  1. Finhacka vårlöken och koriandern. Blanda ihop dippsåsen och portionera upp i 4 små skålar.

Deg:


  1. Blanda mjölet med vatten och rör om med en träslev. När det svalnat så pass mycket att man kan knåda degen ska den knådas i 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
  2. Täck degen med en fuktig kökshandduk i en kvart och knåda sedan igen tills det är en jämn och fin degklump. Täck degen igen och låt stå i minst 30 minuter innan den kavlas ut.

Fyllning:


  1. Finriv vitlök och ingefära, hacka vårlöken, svampen och chilin smått och riv vitkålen. Rör ihop allting med köttfärsen. Blanda ner soja, sesamolja, salt och peppar. Låt stå en kvart i kylen.

Gyoza:


  1. Dela degen i 40 bitar och täck bitarna med en fuktig kökshandduk. Ta en degbit och kavla ut den så rund och tunn som möjligt. Lägg en sked av fyllningen i mitten och fukta den övre halvan av degkanten med kallt vatten. Vik ihop den till av halvcirkel tryck till endast i mitten av kanten så degen fortfarande är öppen mot skarvarna. Börja från den just tilltryckta mitten och vik små veck med degen mot mitten av gyozan och jobba dig utåt tills degen tar slut. Lägg gyozan på ett bakplåtspapper för att undvika att den fastnar i bänken medan resten görs.
  2. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och stek högst 10 gyoza åt gången. Stek dem i cirka 7 minuter tills de har fin stekyta och lägg därefter i 1,5 dl vatten och täck med lock. Ånga dem i 7 minuter till och ta därefter bort locket. Låt vattnet koka bort och när pannan är torr läggs 1 msk sesamolja till. Rör på gyozan så de inte fastnar i botten av stekpannan och låt steka tills de igen har en krispig botten.

MARTHA
TIPSAR

Blev det för många? Det går det jättebra att frysa in ostekta gyoza och lägga dem direkt från frysen i stekpannan och ånga dem 3 extra minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Höst
  • Vinter
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Spannmål
  • Kött, vilt
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Gyoza med griskött, svamp och grönsaker

Detta kan intressera dig

Asiatiska strömmingsbullar

Asiatiska strömmingsbullar

Recept
Varm havtornssoppa med glass och kakkrutonger

Varm havtornssoppa med glass och kakkrutonger

Recept
Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka

Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka

Recept
Friterade skal med dipp

Friterade skal med dipp

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet