• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Nudelsoppa med tofu, trattkantareller och ägg

Nudelsoppa med tofu, trattkantareller och ägg
Max 45 min

Ingredienser


4 portioner


Buljong

200 g
svamp
1 tsk
chiliflakes
2
vitlöksklyftor
2 cm
ingefära
2 msk
soja
1 msk
sesamolja
1 1/2 l
vatten

Marinerad svamp

150 g
svamp, gärna trattkantareller
5 msk
soja
1/2
röd chili
1
vitlöksklyfta
1 cm
ingefära
1 tsk
socker
färsk koriander

Nudelsoppa

marinerad svamp
buljong
4
portioner risnudlar
2
kokta ägg
ca 300 g
marinerad tofu
kål, gärna kinakål eller vitkål
2
vårlökar
färsk koriander
sesamolja

Buljong


  1. Finriv ingefäran och vitlöken, hacka svampen i mindre bitar.
  2. Hetta upp en kastrull med sesamolja och tillsätt ingefäran, vitlöken och chiliflakes. Låt steka i nån minut utan att det bränns. Tillsätt svampen och låt steka lite till.
  3. Häll på vatten och soja och låt koka under lock i minst en halvtimme men gärna upp mot två timmar. Sila buljongen och smaka av med salt.

Marinerad svamp


  1. Skiva chili tunt, finriv ingefära och vitlök och blanda ihop med soja och socker.
  2. Skär svampen i mindre bitar och blanda med marinaden. Riv även ner koriander i marinaden.

Soppan


  1. Koka äggen i 5 minuter och 30 sekunder och kyl ner direkt i iskallt vatten.
  2. Strimla kålen och lägg i iskallt vatten för att få den riktigt krispig.
  3. Skär tofu i bitar och stek i sesamolja tills den får fin yta. Skiva vårlöken tunt och hacka koriandern mindre.
  4. Koka nudlarna enligt förpackningen och lägg nudlarna portionsvis i skålar.
  5. Häll på den varma buljongen så det täcker nudlarna. Skala och dela äggen, lägg på resten av ingredienserna till nudelsoppan och droppa över sesamolja.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Soppa
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Nudelsoppa med tofu, trattkantareller och ägg

Detta kan intressera dig

Speltgranola

Recept

10 år senare - dags att ta Svinnkampen på allvar!

För snart tio år sedan lanserade Marthaförbundet Svinnkampen med målet att minska de finländska hushållens matsvinn. Inför Spillveckan 2024 tar vi en titt på vad som har hänt sedan dess.

Recept

Bönburgare med aioli och BBQ-sås

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet