• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Apelsindessert med vaniljglass och het kolasås

Apelsindessert med vaniljglass och het kolasås
Max 30 min

Ingredienser


2 portioner


2
apelsiner
2 kulor
vaniljglass
30 g
nötter

Kolasås

1 dl
vispgrädde
1/2 dl
farinsocker
1/2 krm
salt
1/2 krm
chili flakes

Gör så här


  1. Rosta nötterna i en torr och het panna tills de får färg. Låt svalna och hacka i mindre bitar.
  2. Filéa apelsinerna och skär i bitar.
  3. Koka samtliga ingredienser till såsen i en tjockbottnad kastrull. Rör om ibland och koka cirka 5 minuter eller tills såsen tjocknar.
  4. Placera hälften av kolasåsen i botten på serveringsskålar eller -glas. Fyll på med apelsin och placera en kula vaniljglass ovanpå. Häll på resten av den varma kolasåsen och strö nötter ovanpå.

Inför det nya året är det trevligt att laga en festlig middag. Det behöver inte vara de mest exklusiva råvarorna som används för att komponera nyårsmenyn. Det går också att lyxa till nyårsmiddagen med förmånligare råvaror och istället satsa lite extra tid i köket. Delar av middagen kan förberedas dagen innan nyårsafton.

Meny

  • Sesamfröknäcke med rödkål, svamp och wasabimajonnäs
  • Abborre med kål, bakade tomater, sojasmör, ingefära och morot
  • Apelsindessert med vaniljglass och het kolasås

MARTHA
TIPSAR

Pris: ca 1,38 € per portion (uträknat 11/2023)

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Maträtt
  • Dessert
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Förmånligt
  • Festmeny
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Apelsindessert med vaniljglass och het kolasås

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet