• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Sesamfröknäcke med rödkål, svamp och wasabimajonnäs

Sesamfröknäcke med rödkål, svamp och wasabimajonnäs
Över 60 min

Ingredienser


2 portioner


Sesamfröknäcke

1 dl
havreflingor
2 dl
sesamfrön
1/3 tsk
salt
1/2 dl
potatismjöl
2 1/2 dl
vatten

Rödkål

150 g
rödkål, strimlad
1/2 msk
vitvins- eller äppelcidervinäger
1 tsk
socker
1 krm
salt

Wasabimajonnäs

1
äggula
1/2 tsk
senap
1/2 tsk
vitvins- eller äppelcidervinäger
ca 1/2 dl
rybsolja
ca 2 tsk
wasabi
1 krm
salt

Svamp

100 g
färsk svamp eller 10 g torkad
1 msk
rybsolja till stekning
1 tsk
salt till stekning
1 msk
rybsolja
1/2 tsk
sojasås
1/2 tsk
vinäger
1/2 krm
chili flakes

Gör så här:


  1. Sesamfröknäcke: Blanda torra ingredienser i en skål. Koka upp vattnet och rör ner i skålen. Bred ut degen till en tunn platta på en plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 1 timme i 150 grader.
  2. Rödkål: Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Blanda med vinäger, socker och salt.
  3. Majonnäs: Blanda äggula, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis under kraftig vispning och sedan i en tunn stråle. Smaksätt majonnäsen med wasabi och salt.
  4. Svamp: Blanda olja, sojasås, vinäger och chiliflakes till en marinad. Stek svampen i olja tills den får färg och salta. Vänd ner den varma svampen i marinaden
  5. Inför servering: Bred wasabimajonnäs på fröknäcke och toppa med svamp och rödkål.

Inför det nya året är det trevligt att laga en festlig middag. Det behöver inte vara de mest exklusiva råvarorna som används för att komponera nyårsmenyn. Det går också att lyxa till nyårsmiddagen med förmånligare råvaror och istället satsa lite extra tid i köket. Delar av middagen kan förberedas dagen innan nyårsafton.

Meny

  • Sesamfröknäcke med rödkål, svamp och wasabimajonnäs
  • Abborre med kål, bakade tomater, sojasmör, ingefära och morot
  • Apelsindessert med vaniljglass och het kolasås

MARTHA
TIPSAR

Pris: ca 2,05 € per portion (uträknat 11/2023)

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Svamp
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Glutenfritt
  • Festmeny
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Sesamfröknäcke med rödkål, svamp och wasabimajonnäs

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet