Sivanandakex
Max 30 min
Ingredienser
Cirka 16 kex
6 dl
havregryn
2 dl
speltmjöl eller 2–2 1/2 dl vetemjöl
1 dl
korinter eller russin
1 dl
osaltade jordnötter
2 dl
råsocker
1 1/2 tsk
kanel
1/2 tsk
muskot
1 1/2 tsk
ingefära
1/2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
2 dl
rybs- eller rapsolja
2 dl
vatten eller mjölk
Så gör du:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Hacka eller mixa nötterna och finhacka russinen om du väljer att använda dem.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt olja och blanda om ordentligt.
- Tillsätt vatten eller mjölk, rör om.
- Klicka ut smeten i cirka 16 klickar på en plåt och forma till runda, cirka 10 cm i diameter, stora kex.
- Grädda i cirka 12–15 minuter.
