Matmuffins
Ingredienser
Cirka 8 stora muffins
3 dl | speltmjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 tsk | torkad timjan |
½ tsk | salt |
½ | gul lök |
1 kruka | färsk persilja |
1 | vitlöksklyfta |
2 | ägg |
¾ dl | rybsolja |
75 g | fetaost |
1 krm | svartpeppar |
1 dl | riven ost |
Så gör du
- Blanda speltmjöl, bakpulver, salt och torkad timjan i en skål. Grovhacka persiljan.
- Skala löken och tärna fint. Fräs en stund i stekpanna med lite olja.
- Vispa ägg fluffigt och tillsätt olja lite i taget under omrörning. Vänd ner persiljan, löken, vitlöken. Smula fetaosten och tillsätt mjölblandningen lite i taget tills det blir en jämn smet.
- Om degen är väldigt tjock kan du tillsätta lite mjölk eller vatten.
- Fördela i stora muffinsformar på en plåt. Fördela riven ost ovanpå och grädda i 175 grader i cirka 35–40 minuter. Servera med hummus.
