Lindströms biff med baddad kinakål
Ingredienser
500 g | köttfärs |
1 stor | kokt eller inlagd rödbeta |
1 | ägg |
2 msk | havreflingor |
1 | lök |
1 tsk | salt |
Svartpeppar | |
1 msk | kapris |
1 tsk | vinäger |
Smör |
Baddad kinakål |
|
---|---|
½ | kinakål |
1 tsk | socker eller sirap |
1 msk | smör eller olja |
½ tsk | vinäger |
1 nypa | salt |
Finhackad eller torkad mejram |
Lindströms biff
- Riv rödbetan grovt. Skala och hacka löken, smörfräs i stekpanna.
- Blanda samman rödbeta, havreflingor, salt och kryddor i en bunke. Blanda ner färsen och rör om. Kolla smaken. I fall du använder naturell rödbeta kan du tillsätta 1 tsk vinäger.
- Platta ut till åtta färsbiffar och stek i smör. Servera med baddad kinakål.
Baddad kinakål
- Strimla kinakålen.
- Hetta upp matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kinakålen och fräs kålen utan att den tar färg, cirka 4 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten så att kålen mjuknar.
- Tillsätt lite socker och vinäger, smaka av med salt och örtkrydda.
