Köttbullar från Marthas kokbok
Ingredienser
500 g | malet kött |
2–3 | potatisar |
2 msk | brynt hackad lök |
2 dl | mjölk eller vatten |
1 | ägg |
1 dl | stötbröd |
Salt, vitpeppar | |
2–3 msk | smör, buljong eller vatten |
Så gör du
- Arbeta in den brynta löken och kryddorna i färsen jämte den malda eller pressade potatisen.
- Vispa tillsammans ägg, mjölk och stötbröd och låt det svälla en stund. Tillsätt detta i färsen under kraftig omrörning.
- Stek ett prov och avsmaka.
- Forma bullar och stek dem. Skaka om pannan då och då. Sätt bullarna efter hand i en kastrull med litet av stekfettet och låt dem badda färdiga på svag värme.
- Pensla ur stekpannan emellanåt med litet buljong eller vatten. Använd detta till en redd steksås. Tillsätt även skyn från köttbullarna. Avsmaka med tomatpuré eller paprika om så önskas.
