Gröt på hel havre & kanelstekta äpplen
Ingredienser
2 portioner
Gröt |
|
---|---|
2 dl | hel havre |
4 dl | vatten |
3 dl | hel mjölk |
1 | kanelstång |
1 liten nypa | salt |
Kanelstekta äpplen |
|
---|---|
1–2 | inhemska äpplen |
2 msk | smör |
½–1 tsk | kanel |
½–1 msk | honung |
Gröt
- Skölj havren. Lägg hela havregrynen i blöt i cirka 8 timmar eller under natten.
- Sila av blötläggningsvattnet men spara cirka 4 dl för kokningen. Häll de hela havregrynen i en kastrull med blötläggningsvatten, mjölk och kanelstång.
- Koka gröten på låg värme i cirka 45 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Salta gröten i slutändan. Servera med kanelstekta äpplen.
Kanelstekta äpplen
- Kärna ur äpplen och skär i klyftor.
- Stek äpplen i en stekpanna med smöret på medelvärme tills äpplen mjuknat lite.
- Tillsätt kanel och honung mot slutet. Servera till gröten.
