Äppelpizza
                        
                            
                        
                        Över 60 min
                    
                                Ingredienser
1–2
 äpplen
                    1 dl
 turkisk yoghurt
                    1 tsk
 kardemumma
                    1/2 tsk
 vaniljpulver
                    1/2 msk
 kanel
                    3 msk
 solroskärnor
                    3 msk
 honung
                    Så gör du:
- Gör en pizzabotten, exempelvis enligt receptet pizzabotten med kli, länk nedan.
 - Dela degen i fyra delar och kavla ut. Bred turkisk yoghurt över bottnarna.
 - Skölj och skiva äpplen i tunna klyftor och fördela över pizzorna. Strö över kardemumma, vaniljpulver och kanel.
 - Grädda i 225 grader i 10–15 minuter. Strö över solroskärnor, klicka på lite mera turkisk yoghurt och ringla över honung över pizzorna. Klipp pizzan i bitar och servera.
 
Recept på pizzabotten med kli.