Lär dig allt om svamp i maten!

Lär dig allt om svamp i maten!

Tisdagen den 19.9 får du tillsammans med våra fantastiska hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson lära dig allt om hur du kan använda våra vanligaste skogssvampar i matlagning. Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om hur du tar tillvara skogens skatter och få tips och recept på användningen av svamp i matlagningen, såväl till vardags som fest.

Under kvällen tillreder vi svamprätter som vi sedan avnjuter tillsammans kring långbord. I kursens pris ingår ett även ett digert receptkompendie. Du har även under hela kvällens lopp möjlighet att ställa alla frågor du har om svampar och tillagning av dem.

Kursdragaren, Marthaförbundets hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson, är svamprådgivare och har lång erfarenhet av att handleda grupper i skogen och i köket. Matlagningskursen hålls i Marthaköket som är ett modernt och fungerande undervisningskök på vårt kontor på Busholmen i Helsingfors. 


Under kvällen lär du dig bland annat:

    • De 7 vanligaste matsvamparna
    • Hantering och tillvaratagande av svamp
    • Hur du kan maxa användningen av svamp i kosten
    • Hälsoeffekterna på svamp och svampplockning

Inga förhandskunskaper behövs men vi vill gärna ha din anmälan senast den 17 september. Kursen hålls i Marthaköket på Busholmen.

Pris: 32 euro för marthor och 37 euro för icke-marthor

Läs mer och anmäl

Se alla artiklar