• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Våfflor med surdeg

Våfflor med surdeg
Över 60 min

Ingredienser


Ingredienser

3 dl
mjölk eller vatten
ca 75 g
surdegsrot
2 1/2 dl
mjöl
1 msk
socker
1/2 tsk
salt
50 g
smält smör eller olja
  1. Rör ihop mjölk och surdegsrot, och blanda sedan i resten av ingredienserna.
  2. Täck med en kökshandduk. Låt smeten jäsa 3–4 timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåpet, tills den är bubblig.
  3. Stek till våfflor i våffeljärn eller pannkakor i stekpanna. Servera med valfria salta eller söta fyllningar.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Syrat & fermenterat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Våfflor med surdeg

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet