• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Upp-och-nedvänd rödbetspaj

Upp-och-nedvänd rödbetspaj

Ingredienser


4–6 portioner


12 små
rödbetor eller 6–8 stora
3 msk
brunt socker
1 ½ tsk
flingsalt
½ tsk
svartpeppar
1 msk
hackad färsk timjan eller rosmarin
1
vitlöksklyfta
3 msk
rybsolja
Färdig smördeg
⅓ l
kantareller
1 msk
smör
Salt, svartpeppar
Inhemsk salladsost eller getost
Rucola

Så gör du


  1. Koka rödbetorna nästan mjuka, 35–40 minuter. Dela dem eller om de är väldigt stora i mindre halvor.
  2. Strö socker i en pajform (cirka 23 cm i diameter) och placera rödbetshalvorna med platta sidan nedåt så de täcker hela formen. Pressa vitlök och blanda med olja och klippt timjan. Ringla över rödbetorna. Salta och peppra.
  3. Kavla ut smördegsplattan och placera den över rödbetorna, trimma den i kanterna och tryck in sidorna runt rödbetorna. Grädda i 180 graders ugn i cirka 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i ungefär 10 minuter. Stjälp upp den på ett serveringsfat (med hjälp av fatet).
  4. Medan pajen är i ugnen, smörstek kantarellerna och smaksätt med salt och peppar. Fördela svamparna över den färdiga pajen, smula över salladsost eller getost och dekorera med rucola och lite olja. Servera!

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Upp-och-nedvänd rödbetspaj

Detta kan intressera dig

Burkfisk på menyn

Har du inte tillgång till färsk fisk, varför inte äta konserverad fisk? Det är faktiskt inte alls så dumt.

Hushåll

Ungmartha samarbetar med Varuboden-Osla och Uudenmaan martat 2025

Andelslaget Varuboden-Osla, Ungmartha och Uudenmaan martat erbjuder kostnadsfria matlagningskurser för barn under våren, sommaren och hösten 2025 på finska och svenska. Ungmartha arrangerar de sven...

UngMartha

Bärpaj på långpanna

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet