• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis

Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis

Ingredienser


650 g
gösfilé
Salt, peppar
½ l
kantareller
1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
2 ½ dl
grädde
½ dl
skorpsmulor
½ dl
klippt dill

Dillpesto

3 dl
hackad dill
1 dl
persilja
1
persilja
vitlöksklyfta
½ dl
rostade solrosfrön
2 ½ dl
rybsolja
1 dl
inhemsk lagrad ost
Nypotatis till servering

Så gör du


  1. Dillpesto: Mixa dill, persilja och en krossad vitlöksklyfta med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt solrosfröna. Häll i oljan i en tunn stråle så att det blir en ljusgrön pesto, blanda i riven ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Låt svampen fräsa tills den egna vätskan kokat in. Tillsätt smöret och låt puttra ytterligare några minuter under omrörning. Blanda i mjöl och rör om. Tillsätt grädde och låt allt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda i skorpsmulor och klippt dill.
  3. Lägg gösfiléerna i en smord ugnsform och salta och peppra. Fördela svampstuvningen jämnt ovanpå och sätt i en 180 graders ugn i cirka 10 minuter.
  4. Servera den färdiga fisken med dillpesto och nypotatis och en fräsch tomatsallad.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis

Detta kan intressera dig

Rödbetstartar med pepparrotsmajonnäs, picklade senapsfrön och chips

Recept

Förbundsnytt: November 2025

Dags för november månads Förbundsnytt! Vi bjuder på julgröt i Marthaköket den 26 november och tipsar om julklappar som sprider både kunskap och köksglädje. Missa inte Marthas matprat om barnmat och...

Medlem

Bruschetta med vita bönor

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet