• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis

Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis

Ingredienser


650 g
gösfilé
Salt, peppar
½ l
kantareller
1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
2 ½ dl
grädde
½ dl
skorpsmulor
½ dl
klippt dill

Dillpesto

3 dl
hackad dill
1 dl
persilja
1
persilja
vitlöksklyfta
½ dl
rostade solrosfrön
2 ½ dl
rybsolja
1 dl
inhemsk lagrad ost
Nypotatis till servering

Så gör du


  1. Dillpesto: Mixa dill, persilja och en krossad vitlöksklyfta med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt solrosfröna. Häll i oljan i en tunn stråle så att det blir en ljusgrön pesto, blanda i riven ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Låt svampen fräsa tills den egna vätskan kokat in. Tillsätt smöret och låt puttra ytterligare några minuter under omrörning. Blanda i mjöl och rör om. Tillsätt grädde och låt allt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda i skorpsmulor och klippt dill.
  3. Lägg gösfiléerna i en smord ugnsform och salta och peppra. Fördela svampstuvningen jämnt ovanpå och sätt i en 180 graders ugn i cirka 10 minuter.
  4. Servera den färdiga fisken med dillpesto och nypotatis och en fräsch tomatsallad.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis

Detta kan intressera dig

Föreslå årets Fredrika Runeberg-stipendiat 2025

Vem sprider framtidstro, bygger tillit och skapar trygghet? Nu är det dags att nominera Årets Fredrika!

Aktuellt

Lucka 17: Ungmarthas julkalender

Håll badrummet skinande rent och väldoftande med egengjorda WC-bomber! De är enkla att göra, miljövänliga och effektiva för att fräscha upp toaletten. I dagens lucka visar vi hur du snabbt fixar di...

UngMartha

Lucka 16: Ungmarthas julkalender

Ge de traditionella julstjärnorna en ny smak med fyllning av äppelmos! Dessa smördegsklassiker är enkla att göra och sprider både doft och stämning i köket.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet