Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis
Ingredienser
650 g
gösfilé
Salt, peppar
½ l
kantareller
1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
2 ½ dl
grädde
½ dl
skorpsmulor
½ dl
klippt dill
Dillpesto
3 dl
hackad dill
1 dl
persilja
1
persilja
vitlöksklyfta
½ dl
rostade solrosfrön
2 ½ dl
rybsolja
1 dl
inhemsk lagrad ost
Nypotatis till servering
Så gör du
- Dillpesto: Mixa dill, persilja och en krossad vitlöksklyfta med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt solrosfröna. Häll i oljan i en tunn stråle så att det blir en ljusgrön pesto, blanda i riven ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt svampen fräsa tills den egna vätskan kokat in. Tillsätt smöret och låt puttra ytterligare några minuter under omrörning. Blanda i mjöl och rör om. Tillsätt grädde och låt allt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda i skorpsmulor och klippt dill.
- Lägg gösfiléerna i en smord ugnsform och salta och peppra. Fördela svampstuvningen jämnt ovanpå och sätt i en 180 graders ugn i cirka 10 minuter.
- Servera den färdiga fisken med dillpesto och nypotatis och en fräsch tomatsallad.
![Ugnsbakad gös med kantarellstuvning, dillpeso & nypotatis](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/sid22fix.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/sid22fix.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/sid22fix.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/sid22fix.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/sid22fix.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/sid22fix.jpg 1152w)