• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Tunnbröd i ugn med päron, karamelliserad rödlök, rödbeta & blåmögelost

Tunnbröd i ugn med päron, karamelliserad rödlök, rödbeta & blåmögelost

Ingredienser


4 portioner


Lappländska tunnbröd
2
medelstora rödlökar
1 msk
smör
1 msk
vatten
150 g
crème fraîche
1 stor
kokt rödbeta eller 2 små tunt skivade (gärna med mandolin)
2
päron
200 g
blåmögelost eller en blandning av olika ostar (beroende på vad du har i kylskåpet)
Honung
Rucola

Så gör du


  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödlöken i ringar. Smält smör i en liten kastrull och lägg i löken och en liten skvätt vatten.
  2. Rör om på svag värme tills löken blivit riktigt mjuk och söt. Det tar cirka 15–20 minuter.
  3. Skiva rödbetorna och päronen.
  4. Bred crème fraîche på tunnbröden. Fördela rödbets- och päronskivorna ovanpå och tillsätt löken. Smula på osten.
  5. Ställ in i en het ugn, grädda i cirka 8 minuter. Ta ut från ugnen och ringla på honung och dekorera med rucola. Skär i lämpliga serveringsbitar.

MARTHA
TIPSAR

En resträtt där du kan utnyttja kylskåpsfynd, såsom grönsaker och ostbitar. Perfekt rätt att servera till välkomstdrinken eller som kvällsbit.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Tunnbröd i ugn med päron, karamelliserad rödlök, rödbeta & blåmögelost

Detta kan intressera dig

Frangipane-toast

Recept

Beredskapsguide: Det här ska du ha i reservförrådet

Reservförrådet är grunden för beredskapen. Ett reservförråd innebär att du har mat, vatten och andra nödvändiga förnödenheter för åtminstone 3 dygn hemma. Här hittar du grunderna.

Hushåll

Hjortron- och äppelkräm med lakritsgrädde

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet