Tunnbröd i ugn med päron, karamelliserad rödlök, rödbeta & blåmögelost
Ingredienser
4 portioner
Lappländska tunnbröd | |
2 | medelstora rödlökar |
1 msk | smör |
1 msk | vatten |
150 g | crème fraîche |
1 stor | kokt rödbeta eller 2 små tunt skivade (gärna med mandolin) |
2 | päron |
200 g | blåmögelost eller en blandning av olika ostar (beroende på vad du har i kylskåpet) |
Honung | |
Rucola |
Så gör du
- Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödlöken i ringar. Smält smör i en liten kastrull och lägg i löken och en liten skvätt vatten.
- Rör om på svag värme tills löken blivit riktigt mjuk och söt. Det tar cirka 15–20 minuter.
- Skiva rödbetorna och päronen.
- Bred crème fraîche på tunnbröden. Fördela rödbets- och päronskivorna ovanpå och tillsätt löken. Smula på osten.
- Ställ in i en het ugn, grädda i cirka 8 minuter. Ta ut från ugnen och ringla på honung och dekorera med rucola. Skär i lämpliga serveringsbitar.
