• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Strömmingslåda

Strömmingslåda

Ingredienser


300 g
salt strömming
10 st
potatisar, skalade och tunt skivade
1
lök
5
kryddpeppar
1
ägg
4 dl
mjölk
1 ½ msk
vetemjöl
4–5 skivor
bacon

Så gör du


  1. Urlaka strömmingen i cirka två timmar. Rensa, bena ur och skölj.
  2. Smörj en ugnsfast form, varva potatis och strömming med tunt skivad lök och peppar. Strimla med hälften av baconet. Avsluta med ett lager potatis.
  3. Blanda ihop äggstanningen och häll över. Placera resten av baconen överst och grädda i 225 grader i cirka 1 timme. Servera med inlagd rödbeta.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Potatis
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Strömmingslåda

Detta kan intressera dig

Gäddtacos

Recept

Varma smörgåsar med smartfisk

Recept

Langos

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet