• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Stekta tunnbröd med tillbehör

Stekta tunnbröd med tillbehör

Ingredienser


Stekta tunnbröd

250 g
kvarg
1 dl
vetemjöl
1 ½ dl
kornmjöl
1 krm
salt
Smör att steka bröden i

Surkålssallad

300 g
surkål
2 dl
naturell yoghurt
1
finhackad lök
1
rivet äpple
Svartpeppar

Ärtröra

200 g
frysta ärter
1⁄2
vitlöksklyfta
50 g
riven emmenthaler
4 kvistar
ärtskott
2 msk
limesaft
Svartpeppar

Petso på basilika & ärtskott

½ kruka
ärtskott
½ kruka
basilika
2 st
vitlöksklyftor
½ dl
solrosfrön
Cirka 50 g
riven emmenthaler
1 dl
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Stekta tunnbröd


  1. Blanda snabbt samman alla ingredienser till en rätt fast deg.
  2. Arbeta ut en lång stång och dela i åtta jämnstora bitar. Platta ut till tunna rieskor.
  3. Stek i panna eller varför inte på muurikka.
  4. Servera med exempelvis surkålssallad, ärtröra eller pesto.

Surkålssallad


  1. Blanda alla ingredienser. Låt stå och dra i kylskåp.

Ärtröra


  1. Mixa ärterna grovt och blanda med ost, ärtskott och limesaft.
  2. Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av.

Petso på basilika & ärtskott


  1. Kör alla ingredienser till lämplig konsistens med mixer. Justera mängderna vid behov.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Bröd
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Stekta tunnbröd med tillbehör

Detta kan intressera dig

Solidaritet med kvinnor i Lettland – stå upp för Istanbulkonventionen!

Marthaförbundet ser med stor oro på att Lettlands parlament nyligen röstat för att lämna Istanbulkonventionen, Europarådets konvention för att förebygga och bekämpa våld mot kvinnor och våld i nära...

Marthaförbundet

Att leva gott med celiaki – Fanny visar vägen

Som 7-åring fick hon diagnosen celiaki och har levt med glutenfri kost sedan dess. Fanny Nykvist är hushållsrådgivare på Marthaförbundet med ett särskilt intresse för specialdieter.

Hushåll

Läs Nina Brännkärr-Fribergs tacktal från prisutdelningen

Under prisutdelningen av Årets Fredrika Runeberg-pris höll Project Livs grundare Nina Brännkärr-Friberg följande tacktal.

Marthaförbundet

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet