• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Stekta tunnbröd med tillbehör

Stekta tunnbröd med tillbehör

Ingredienser


Stekta tunnbröd

250 g
kvarg
1 dl
vetemjöl
1 ½ dl
kornmjöl
1 krm
salt
Smör att steka bröden i

Surkålssallad

300 g
surkål
2 dl
naturell yoghurt
1
finhackad lök
1
rivet äpple
Svartpeppar

Ärtröra

200 g
frysta ärter
1⁄2
vitlöksklyfta
50 g
riven emmenthaler
4 kvistar
ärtskott
2 msk
limesaft
Svartpeppar

Petso på basilika & ärtskott

½ kruka
ärtskott
½ kruka
basilika
2 st
vitlöksklyftor
½ dl
solrosfrön
Cirka 50 g
riven emmenthaler
1 dl
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Stekta tunnbröd


  1. Blanda snabbt samman alla ingredienser till en rätt fast deg.
  2. Arbeta ut en lång stång och dela i åtta jämnstora bitar. Platta ut till tunna rieskor.
  3. Stek i panna eller varför inte på muurikka.
  4. Servera med exempelvis surkålssallad, ärtröra eller pesto.

Surkålssallad


  1. Blanda alla ingredienser. Låt stå och dra i kylskåp.

Ärtröra


  1. Mixa ärterna grovt och blanda med ost, ärtskott och limesaft.
  2. Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av.

Petso på basilika & ärtskott


  1. Kör alla ingredienser till lämplig konsistens med mixer. Justera mängderna vid behov.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Bröd
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Stekta tunnbröd med tillbehör

Detta kan intressera dig

Undervisningshelhet - Ekonomiska kriser (andra stadiet)

Räkningar, skulder, dåliga placeringar och till och med bedrägerier. Det finns mycket som kan gå snett i ens personliga ekonomi, och i denna helhet lär vi oss mera om vad som kan gå fel och hur vi ...

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Lucka 21: Ungmarthas julkalender

I dag tipsar vi om en riktig klassiker: plocka fram vispen och ugnen – och låt oss fylla hemmet med doften av nybakade kolakakor. Låt nedräkningen till en riktigt god jul börja!

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet