Stekta tunnbröd med tillbehör
Ingredienser
Stekta tunnbröd |
|
---|---|
250 g | kvarg |
1 dl | vetemjöl |
1 ½ dl | kornmjöl |
1 krm | salt |
Smör att steka bröden i |
Surkålssallad |
|
---|---|
300 g | surkål |
2 dl | naturell yoghurt |
1 | finhackad lök |
1 | rivet äpple |
Svartpeppar |
Ärtröra |
|
---|---|
200 g | frysta ärter |
1⁄2 | vitlöksklyfta |
50 g | riven emmenthaler |
4 kvistar | ärtskott |
2 msk | limesaft |
Svartpeppar |
Petso på basilika & ärtskott |
|
---|---|
½ kruka | ärtskott |
½ kruka | basilika |
2 st | vitlöksklyftor |
½ dl | solrosfrön |
Cirka 50 g | riven emmenthaler |
1 dl | olivolja |
1 krm | salt |
1 krm | svartpeppar |
Stekta tunnbröd
- Blanda snabbt samman alla ingredienser till en rätt fast deg.
- Arbeta ut en lång stång och dela i åtta jämnstora bitar. Platta ut till tunna rieskor.
- Stek i panna eller varför inte på muurikka.
- Servera med exempelvis surkålssallad, ärtröra eller pesto.
Surkålssallad
- Blanda alla ingredienser. Låt stå och dra i kylskåp.
Ärtröra
- Mixa ärterna grovt och blanda med ost, ärtskott och limesaft.
- Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av.
Petso på basilika & ärtskott
- Kör alla ingredienser till lämplig konsistens med mixer. Justera mängderna vid behov.
