Sesampanerad fisk på grön bädd
Ingredienser
400 g
 fisk
                    Marinad
3 msk
 sojasås
                    1 msk
 sirap
                    1 msk
 ättika
                    1 msk
 olja
                    2 msk
 sesamfrön
                    Sallat
                    Kirskål, maskrosblad
                    Daggkåpa
                    Svarta vinbärsblad
                    Gräslök
                    Så gör du
- Skär fisken i mindre bitar. Blanda samman marinaden och slå den över fisken. Ställ svalt en stund.
- Gör under tiden klar salladsbädden. Plocka spröda små kirskålsblad, daggkåpa och maskrosblad. Tappa upp vatten i diskhon och tillsätt lite salt. Låt ogräset vara i vattnet i 10 minuter så att eventuella insekter och spindlar får en chans att krypa bort. Skölj sallaten. Gräslök och svarta vinbärsblad ger mycket smak då de finklipps. Blanda med en skvätt olja och använd som dressing.
- Stek upp fisken och tillsätt sesamfrön mot slutet. Servera på sallatsbädden och ringla över av dressingen.
 
               
       
      