Saffransflarn (glutenfria)
Ingredienser
75 g | smör |
0,5 g | saffran (1 påse) |
1 dl | socker |
2 msk | grädde |
2 msk | ljus sirap |
1 dl | havremjöl (av ren havre för helt glutenfria flarn) |
1 dl | havregryn (av ren havre för helt glutenfria flarn) |
en nypa | bakpulver |
Gör så här:
- Smält smöret tillsammans med saffran. Har du saffranstrådar mortlas de tillsammans med sockret innan de blandas med smöret. Ta av smöret från plattan.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ordentligt.
- Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt i (cirka 9 klickar per plåt för att förhindra att de flyter ihop).
- Grädda i 200 grader i cirka 5–7 minuter, tills de fått lite färg. Låt flarnen svalna någon minut.
